adidas Hamburg: vraća se još jedan kultni model retro tenisica

Moda

Ako tražite tenisice koje su apsolutni trend sezone, onda se bacite u potragu za modelima iz arhive. Gotovo svaki veliki brend vratio je nekoliko svojih prepoznatljivih silueta iz prošlosti, a među najpopularnijima i najviše prepoznatljivima su adidas Samba tenisice koje viđamo posvuda.

Samba je most wanted već nekoliko sezona za redom, no adidas u ponudi ima i druge jako primamljive retro tenisice koje nove generacije iznova otkrivaju u potrazi za tenisicama kojima se mogu istaknuti iz mase. One s dobrom pričom i cool dizajnom nose ime Hamburg i trenutno je teško doći do njih – svakako se isplati potražiti ih na resale stranicama, a uskoro bi nam mogli postati dostupni i novi modeli.

@bailliejoness

Unboxing my new Adidas hamburg trainers, 2 cute I love this colourway 💚💛 @adidas #adidas #sneakerunboxing

♬ kanyewestlover6969 – beabadoobeelover6969

adidas Hamburg model nastao je u sklopu City linije 1982. godine u kojem je svaka tenisica posvećena jednom europskom gradu. Dio serijala su primjerice modeli koje nose ime po Parizu, Dublinu ili Londonu, a svaki od modela razlikovao se nekim sitnim finesama. Ono što karakterizira Hamburg je sportska i niska silueta slična Samba tenisicama s naglašenim gumenim potplatom u boji karamele, rađene su od brušene kože, a ističu se najčešće eklektičnim kombinacijama boja.

adidas hamburg

Nova linija ponovno je puštena u prodaju 2014. godine, no trenutno na većini adidas stranica model nije dostupan. No, u godini dominacije retro modela i adidas silueta koje su jednako poželjne već desetljećima, najavljena su dva nova adidas Hamburg modela u kombinaciji narančaste kože i zelene tri linije te crvene tenisice s ljubičastim linijama.

adidas hamburg
adidas originals tenisice

Najavljeno je lansiranje za japansko tržište 20. svibnja po cijeni od oko 100 dolara, što samo znači da treba pričekati kada će postati dostupne i u ostalim dijelovima svijeta. Vjerujemo da ćemo kroz godinu vidjeti i nove kolorističke opcije, a do tada, imamo nekoliko modela koji su dostupni na online resale stranicama.

ADIDAS HAMBURG
ADIDAS HAMBURG