Vrijeme je za SPF u prahu, evo zašto ćete ga obožavati

Ljepota

Nećemo ponavljati koliko je važno koristiti SPF svaki dan, tu nema rasprave, ali znamo da je sveti gral pronaći proizvod koji vam odgovara, koji ne uništava vašu šminku i koji se neće rastopiti. Kreme gušće teksture, iako neophodne, često znaju biti masne i komplicirano ih je nanositi nekoliko puta tijekom dana. Ali gnjavaža s kojom se svakodnevno nosimo u pokušaju da zaštitimo kožu od sunca konačno ima solidnu alternativu: SPF u prahu ili kamenu koji se nanosi kistom. Ovaj relativno novi proizvod jednostavna je alternativa standardnim losionima. SPF puder izrađen je od rafiniranih minerala, nudi široki spektar zaštite te sadrži titanijev dioksid i cink oksid – iste sastojke koji se nalaze u mnogim klasičnim kremama za sunčanje i koji stvaraju fizičku barijeru na površini kože te sprječavaju UV zrake da je oštete.

Evo šest razloga zašto više ne možemo zamisliti dan bez njih čak ni kad smo u hladu

#1 SPF u prahu nanosi se preko šminke i neće je pokvariti

Samo ovo je dovoljan razlog da ih isprobate. Budući da su namijenjeni za korištenje poput običnog pudera, dostupni su u bezbojnoj i toniranoj varijanti, a obje varijante matiraju kožu. Osim na lice, možete ih staviti i na vrat, dekolte i nadlanice.

#2 SPF u prahu ima visok zaštitni faktor

Zaštita koju pružaju uglavnom je od SPF 20 do preko SPF 50. Zbog svog sastava imaju isti indeks zaštite kao i klasične kreme za sunčanje.

#3 SPF u prahu pruža dodatnu zaštitu

Ovi puderi nisu jedina vrsta SPF-a koju biste trebali koristiti, barem ne kada ste vani i na suncu (većina nas ne bi nanijela dovoljno, a jako napudrana lica nikad ne izgledaju dobro), ali oni su savršen način za dodavanje dodatnog zaštitnog sloja preko vaše omiljene SPF kreme.

#4 SPF u prahu djeluje odmah

Kada koristite ovaj tip proizvoda sa zaštitnim faktorom, ne morate čekati dvadesetak minuta da izađete van, a možete ga nanijeti koliko god puta želite.

#5 SPF u prahu praktičnan je za nošenje u torbici i za touch-up tijekom dana.

Ovi proizvodi uglavnom su pakirani u tubama s kistom na kraju ili kao klasični puder u kamenu. Dakle, nema isprike da on nije uvijek uz vas.

#6 SPF u prahu Može zamjeniti šminku

Mnogi od njih su toliko dobri da mogu zamijeniti tekući puder ili bronzer, a na licu daju osjećaj kao da na koži nemate ama baš ništa.

Pregledajte BURO. favorite i što prije pronađite onaj koji ćete voljeti – UV zrake nikome ne gledaju kroz prste.