Evo kako kiseline za piling možete koristiti i kad je ljeto

Ljepota

Svi smo čuli upozorenja: kiseline za piling i njegu ne treba koristiti ljeti. Istina je da sada kada je ljeto u punom jeku i više smo na suncu, naša je koža puno više izložena štetnim UVA i UVB zrakama. S obzirom na to da kiseline čine kožu osjetljivijom na sunčeve zrake, postavlja se pitanje: može li koža podnijeti istu jačinu pilinga kao tijekom zime? Skrolajte kako biste saznali sve što trebate znati prije nanošenja kiselina na kožu tijekom toplijih mjeseci.

Mogu li se kiseline koristiti tijekom ljeta

Voćne kiseline možete koristiti tijekom cijele godine – ključno je pažljivo odrediti vrijeme upotrebe i izbjegavanje korištenja kiselina tijekom dana. Voćne kiseline poznate su po svojim dobrobitima za piling kože, ali u tom procesu uklanjanja mrtve kože, ulja i ostataka nečistoća, kožna barijera može oslabiti. Zato tijekom dana želite osnažiti kožu kako bi odbijala UV zrake, zagađenje i plavo svjetlo koje je oštećuje.

kiseline

Kako uključiti kiseline u svoju ljetnu rutinu njege kože

Kiseline uvijek trebate rezervirati za svoju večernju rutinu njege kože. Preporuka je preskočiti jake tonike za svaki dan, a kiseline svakodnevno koristiti u obliku nježnog sredstva za čišćenje koje odčepljuje pore i održava ih čistima i hidratizira. Potražite formulacije krema ili gela za čišćenje s AHA kiselinama, kao što je hidratantna mliječna ili salicilna kiselina niske koncentracije za dubinsko čišćenje pora, kao i PHA kiseline.

Kemijski piling s nešto jačim kiselinama i koncentracijama radi se ljeti samo jednom tjedno, u obliku tonika ili maske. Kombinacija mliječne kiseline i/ili glikolne kiseline za posvjetljivanje kože, PHA i grožđane kiseline, na primjer, odličan su recept za pore i kontrolu masnoće. Navečer, nakon skidanja maske, obavezno nanesite proizvod za obnovu zaštitne barijere koji će ju pomoći obnoviti i nadoknaditi sve što je izgubljeno u procesu pilinga. Sastojci poput skvalana, ceramida i masnih kiselina izvrsni su za tu svrhu.

kiseline

Iako su kiseline za njegu kože sigurne za korištenje ljeti ako se pridržavate ovih pravila, važno je ne pretjerivati. Koža tijekom ljeta može postati puno osjetljivija, a nanošenje previše kiselina jednostavno joj može biti too much. Ako ih ne želite eliminirati iz svoje rutine, posljednji korak te rutine uvijek treba biti SPF koji štiti od oštećenja uzrokovanih suncem. (Ovo se također odnosi i na hladnije mjesece – UVA i UVB zrake prisutne su čak i za oblačnih dana).

ljetna njega kože kiseline
NEOSTRATA

ljetna njega kože kiseline
CLARINS

ljetna njega kože kiseline
AVENE

ljetna njega kože kiseline
PAULA’S CHOICE

KIEHL’S

MZ SKIN

ELEMIS

OLE HENRIKSEN