Veliki povratak vrućih hlačica: nikada nisu izgledale bolje

Moda

Vjerovali ili ne vraća se trend vrućih ili mini hlačica. Zapravo nije teško za povjerovati s tim da smo prije nekoliko mjeseci svjedočili trendu hlača koje su zapravo bile gaće. Što se tiče ovog trenda mišljena na modnoj sceni su uvijek bila prilično podijeljena – ili ga volite ili ga mrzite. Naravno, moguće je biti u nekoj zlatnoj sredini, gdje se i ja trenutno nalazim. Ne mogu reći da mrzim sve modele kratkih hlačica, ali opet kratki traper modeli koji su kružili modnim svijetom prije nekoliko godina nikada neće biti moj prvi izbor. No, sada je trend poprimio malo drugačiji izgled, a na vama je da odlučite sviđa li vam se ova verzija.

mini hlačice trend

Hot Pants trend

Budući da ovo nije prolazan trend, mislim da je važno sagledati sve njegove aspekte. Ipak ga trenutno obožavaju nositi poznate pjevačice poput Olivije Rodrigo i Halle Bailey koje će sigurno imati utjecaj na svoje fanove, a možda i širu publiku. No, ne smijemo zaboraviti niti na ikone koje su nosile vruće hlačice s ponosom – zapravo su baš te hlačice definirale njihov stil. Jedna od njih je naravno Britney Spears, ali tu su se našle i Dolly Parton i Christina Aguilera tijekom svoje „Candyman“ ere.

trend mini hlačica

U kolekcijama za proljeće/ljeto 2024. vruće hlačice bile su kamo god se okrenuli. Od kožnih hlačica koje je predstavio Khaite do koordiniranih setova baršunastih blejzera i vrućih hlačica koje je na modne piste stavio Tom Ford i nekoliko Guccijevih modela, malo je reći da su dizajneri bili oduševljeni kratkim iteracijama.

mini hlačice

vruće hlačice

mini hlačice gucci

Vjerovali ili ne vruće hlačice zapravo mogu stvoriti prilično sofisticiran outfit. Ako kombinirate vruće hlačice s oversized blejzerom ili jaknom od tvida te cipelama s potpeticom možete dobiti profinjenu ljetnu kombinaciju. Osim sofisticiranih kombinacija, mini hlačice možete iskoristiti za svakodnevni sportski look ili ako se želite malo poigrati različitim estetikama možete kombinirati crvene hlačice i prugastu majicu za nautički izgled. Naravno, nije krivo ni uklopiti mini traper hlačice, ali važno je znati da sada postoji puno više opcija koje možete iskoristiti za različite ljetne outfite.