Trebate makeover s rezultatima koji traju? Ovo su tretmani koje trebate probati

Ljepota

Do ljeta je ostalo dvadesetak dana i u realnom svijetu nema puno toga što možete učiniti ako ste do ovog datuma živjeli nešto neuredniji život i niste uspjeli dobiti neku formu koja vas zadovoljava. Istina je surova, ali nema tih čudotvornih dijeta ni vježbi koje vam mogu napraviti zapanjujući rezultat u tri tjedna. Preskočite plaćanje onih online programa koji vam „garantiraju“ tonirano tijelo u samo dva do tri tjedna jer su čista laž. Za to ćete se ipak morati potruditi neki dulji period u životu jer sve što radite bez pomoći dermatologije ili kirurgije zahtijeva određeni period i disciplinu. Upravo je disciplina ono gdje mnogi zapnu pa se jedan „cheat day“ pretvori u tjedan i niste se ni okrenuli već krećete od novog ponedjeljka i tako u krug. Dogodilo se svima i ne morate se nužno osjećati loše zbog toga. Postoje periodi kad nam stvari idu i postoje oni kada ne idu. Tretmani koji vam mogu pomoći u dostizanju ciljeva su dostupni i potrebno je odrediti jeste li idealan kandidat za neki od njih.

Stoga ako ste trenutno u nezadovoljnoj fazi i vrtite se u krug vjerojatno ćete trebati pomoć moderne medicinske tehnologije. Što to znači? To znači da ćete za vidljiv rezultat trebati ciljani tretman koji je učinkovit i čiji rezultati traju dulje od svih tih „čudotvornih“ tretmana koji se reklamiraju online i koji su brzopotezni. U pomoć stiže radiofrekvencija kao jedan od najmoćnijih alata suvremene medicinske tehnologije za regeneraciju kože, topljenje masnih naslaga i remodeliranje kože.

U slučaju da pratite inovacije u estetskoj medicini, onda znate da su neki od najhvaljenijih i najpopularnijih uređaja za lice i tijelo upravo oni koji djeluju s radiofrekvencijskom tehnologijom. Kada govorimo o remodeliranju tijela to je InMode BodyFx tretman i InMode Forma Plus. Navedeni tretmani su iznimno popularni u renomiranoj zagrebačkoj poliklinici Lohuis Filipović gdje smo i saznali sve ključne informacije koje vam donosimo u nastavku.

Tretmani s radiofrekvencijom za lice i tijelo

InMode BodyFx tretman

Ovaj tretman često nazivaju nekirurškom liposukcijom i zbog toga je jako tražen među ljudima koje muče masne naslage, celulit i nepravilnosti na koži nastale zbog nepravilne prehrane i načina života. Liposukcija je učinkovita operacija kojom se rješavate masnih naslaga i oblikujete tijelo, ali downtime je dugotrajniji i ipak se radi o kirurškom zahvatu koji je kompleksniji. InMode BodyFx je u potpunosti bezbolan i neinvazivan tretman koji pomoću radiofrekvencijske tehnologije zagrijava masne stanice, topi ih i tako vraća konture tijela. Generiranje topline na ciljanom području ubrzat će cirkulaciju, a radiofrekvencija će potaknuti samostalno otapanje viška masnih naslaga u potkožnim slojevima tkiva. Nakon serije tretmana (pored gubljenja centimetara) vaša koža će biti zategnutija i glatka. “BodyFx kao neinvazivna alternativna klasičnoj liposukciju je omiljeni tretman naših pacijenata za oblikovanje tijela. Masne stanice nestaju, a celulit se ravna.” – kazao nam je dr. Patrun iz Poliklinike Lohuis Filipović.

Kako izgleda tretman?

Ovaj tretman traje od 30 do 60 minuta ovisno o području koje se tretira. Za provedbu tretmana nisu potrebni posebni gelovi ili kreme te će vam član stručnog osoblja aplicirati uređaj na željeno područje u trajanju od 20 do 30 sekundi. Negativni tlak stvara vakum koji će povući kožu ka elektrodama koje otpuštaju radiofrekvenciju. Tretman je u potpunosti bezbolan.

Koliko tretmana je potrebno?

Preporučuje se dolazak jednom tjedno uzastopnih 8 tjedana. Rezultati neće biti vidljivi odmah već kroz određeno vrijeme kada metabolizam proradi i počne topiti masne naslage.

Vrijeme oporavka

Downtime ne postoji i možete se vratiti svojim obvezama. Nakon tretmana možete primijetiti određene nuspojave poput crvenila na mjestu aplikacije, peckanja, oticanja, modrica ili privremene osjetljivosti kože. Sve ove nuspojave su prolazneiI ne bi trebale ozbiljnije utjecati na vašu kvalitetu života nakon tretmana.

InMode Forma PLUS

S godinama se koža na licu i vratu opušta što je rezultat prirodnog starenja i gubitka kolagena. Ovaj problem se najčešće rješava radiofrekvencijom kod pacijenata koji još uvijek nisu kandidati za kirurški facelift. Ako ste primijetili pad tonusa kože i ako na konzultacijama dobijete informaciju da još uvijek niste kandidat za facelift, InMode Forma će biti uređaj koji će vam preporučiti. Često se kombinira sa Sculptrom koja vraća volumen licu ili s tretmanom Morpehus8 koji poboljšava teksturu kože kako nam je potvrdio dr. Patrun. “Forma by InMode je tretman izbora za potpuno neinvazivnu stimulaciju kolagena, lifting i sjaj kože. Volim ga preporučiti i kao tretman održavanja ili u sinergiji sa drugim stimulatorima poput Sculptre ili Morpheusa. “ Za tijelo se u ovom slučaju koristi InMode Forma Plus koji je iznimno učinkovit i siguran tretman koji pomaže pri topljenju masnih naslaga i zatezanju opuštene kože i u potpunosti je bezbolan.

Kako funkcionira InMode Forma plus?

InMode Forma Plus radi na principu zagrijavanja potkožnog tkiva s pomoću radiofrekvencije što potiče samostalnu regeneraciju kolagena. Na ovaj način vaše tijelo na prirodan način obnavlja kolagen i koža izgleda zaglađenije i „napetije“. InMode Forma Plus ima ACE (Acquire, Control, Extend) tehnologiju koja prilagođava snagu radiofrekvencijske energije i smanjuje senzacije tijekom samog tretmana. Istraživanja su pokazala da se tkivo mora zagrijati na temperaturi od 40 stupnjeva kako bi se dogodila promjena, točnije kako bi ga se potaknulo na obnovu. Ovaj uređaj zagrijava tkivo preko 40 stupnjeva i tako učinkovito potiče regeneraciju. Sam uređaj ima temperaturne senzore koji u dodiru s kožom prepoznaju koji dio tkiva treba zagrijavanje, a koji ne treba. Tako se kontrolira ciljano djelovanje na područja koja vas smetaju.

Tko su kandidati?

Ovaj uređaj je pogodan za sve tipove kože jer ne utječe na pigment. Idealni kandidati su osobe koje su primijetile opuštenost kože na predjelu trbuha, bedara i ruku. Jeste li kandidat otkrit ćete na konzultacijama u poliklinici Lohuis Filipović, a onda ćete dobiti i prilagođeni personalizirani program pomlađivanja za vas.

Kako tretman izgleda?

Tretman traje od 30 do 60 minuta. Na područje primjene se nanosi gel koji omogućava lakše kretanje uređaja. Potom se uređaj zagrijava na područjima koja se trebaju tretirati laganim kružnim pokretima. Tretman je u potpunosti bezbolan.

Vrijeme oporavka?

Pacijenti obično ne trebaju vrijeme oporavka i mogu se već sljedeći dan vratiti svojim obvezama. Moguće je crvenilo na mjestu aplikacije i blago oticanje koje se povuče nekoliko sati nakon tretmana. Modrice su također moguće u rjeđim slučajevima, ali se povlače u roku od nekoliko dana.

Kako se pripremiti za tretman?

Poželjno je da se tjedan dana prije tretmana ne izlažete suncu i ne odlazite u solarij.

Za konzultacije u poliklinici Lohuis Filipović se možete naručiti putem telefona 01/2444646 ili putem maila na info@lf-mg.com