Svi nose marame preko šilt kape. Ovih 5 čine savršeni spoj

Moda

Maksimalizam i eklektičnost su glavne stilske odrednice za novu sezonu. Pogledajte outfite na Instagramu, TikToku ili Pinterestu i primijetiti ćete sve manje neutralnih, jednostavnih i minimalističkih outfita, a sve više mix&match kombinacija koje u prvi plan stavljaju individualnost.

Modni dodaci i posvećenost detaljima u takvim outfitima čime veliku razliku, a ako se okrenete društvenim mrežama za malo inspiracije, vidjet ćete da svatko na svoj način kombinira šiltericu sa svilenim maramama. Začetnica trenda? U 2024. godini je to Hailey Bieber koja je još za vrijeme Coachelle pokazala outfit retro Yankees sportske jakne i FILA kape preko koje se nalazi svilena marame tigrastog uzorka. Eklektični spoj dodatno je naglašen glomaznim zlatnim naušnicama.

Hailey Bieber

Kako bi preduhitrila komentatore, navela je Rihannu kao “zauvijek inspiraciju”, misleći na njezin outfit iz 2017. godine, kada je Riri nosila Vetements x Alpha Industries bomber jaknu uz Supreme kapu preko koje je vezala svileni šal cvjetnog uzorka – zanimljiv spoj military i romantične estetike.

Rihanna marame preko šilt kape

Kombinacija kape i marame inače potječe iz hip-hop kulture, što su neki i istaknuli nakon Haileyine kombinacije, no trenutno je možete vidjeti u izvedbi modnih insidera i influencerica. Mogućnosti stiliziranja ima na pretek, od klasičnog vezanja marame preko kape u granny stilu, ili kombinacije koja ide oko vrata i preko kape – poput Rihanne. Maramu možete vezati i samo preko gornjeg dijela šilt kape, kako bi ostatak padao preko kose.

marame preko šilt kape
ljetni trend

Nećemo zanemariti niti praktičnost kombinacije – uz sunčane naočale, ovo je look koji trebate nositi ako ne želite biti primijećeni u javnosti, a k tome, bliži nam se ljeto i jako sunce i uz kapu, marama dodatno čuva kožu i kosu od snažnih UV zraka. Stylish efekt je zagarantiran. Imamo savršenih pet marama i isto toliko šilt kapa koje možete nositi u mjesecima ispred nas.

marame preko šilt kape
ACNE STUDIOS + ACNE STUDIOS

marame preko šilt kape
JACQUEMUS + GUCCI

marame preko šilt kape
MARNI + MAX MARA

FILA + MAX MARA

MSGM + PRADA