Ovih 15 komada je kao stvoreno za ljeto u Europi

Moda

Već nekoliko godina traje opsesija „europskim ljetom“ ili bolje rečeno savršenom slikom ljeta na nekom od luksuznih lokacija u Italiji ili Francuskoj. Ni sami nismo sigurni koji su korijeni te opsesije, ali možemo potvrditi da ljeto u Europi budi neki posebni osjećaj. Šetnja gradovima na obali, ispijanje koktela uz more, tople ljetne večeri na čarobnim lokacijama i sve to uz sofisticirane, ali opuštene kombinacije koje sugeriraju na luksuzan i lagodan život.

Kada sagledamo cijelu sliku, najbolje bi bilo reći da se tu ne radi samo o modi niti o lokaciji, već o cijelom raspoloženju pod utjecajem tople europske klime. Lokacije svakako igraju jednu od glavnih uloga u postizanju europske ljetne čarolije, a druga stvar koja se uvijek želi postići je ta posebna lokalna estetika za koju su vam potrebni odgovarajući komadi.

Što je potrebno za savršeno europsko ljeto?

Kada se odabrali svoju destinaciju, vrijeme je da počnete planirati outfite za sve avanture koje vas očekuju po danu, ali i noći. Prvo i najvažnije, svi komadi koji ponesete moraju biti lagani, prozračni i udobni. Možda se to na prvu ne čini kao najvažnija stvar, ali europska ljeta se većinom sastoje od razgledavanja i izlazaka koji traju dugo u noć i vjerujte nam kada vam kažemo da će vaš odabir kombinacija ovisiti o tome.

Laneni i pamučni materijali su uvijek dobrodošli jer dopuštaju koži da diše, a u isto vrijeme mogu izgledati jako šik. Osim toga, želite se opskrbiti laganim i lepršavim siluetama poput dugih suknji i haljina koje će osigurati taj europski stil, ali i udobnost. Ako ciljate na elegantne kombinacije za izlaske u večernjim satima, vaš najbolji prijatelj postat će svilene haljine ili polu prozirne suknje u kombinaciji s topovima i prozračnim bluzama. S druge strane, ako ste više avanturističkog duha, možete u svoj outfit uklopiti bermude ili prozračne kratke kombinezone.

Francuski ili talijanski stil

Ovisno o tome koju estetiku želite pratiti, najčešće se osvrćemo na ljeto u Italiji ili Francuskoj. Zapravo ne postoje prevelike razlike, neki čak oba stila svrstavaju u jedan – europski. No, kada birate svoje ljetne komade možete se okrenuti crvenim, žutim i plavim nijansama koje su i dalje klasične za Italiju ili otići u smjeru nježnih nijansi, oversized šešira i co-ord setova koji podsjećaju na ljeto u južnim dijelovima francuske. Uz sve to ne smijete zaboraviti modne dodatke poput pletenih torbi, kapa, odvažnog nakita i naravno odgovarajuće obuće.

@sebastianochristian

sounds of summer in southern france #france #summer

♬ mystery of love – cat