Jean Paul Gaultier i Shayne Oliver najavili saradnju

Moda

Popis kreativaca koje je Jean Paul Gaultier odabrao da nastave njegovu ostavštinu se povećao za još jedno ime. Međutim, ovaj put nije riječ o gostujućem dizajneru za haute couture kolekciju, kao što su Simone Rocha i Nicolas Di Felice, već o ready-to-wear kolekciji koja će biti predstavljena 6. maja, ni manje ni više nego uz Met Galu.

Kao što već znamo, Gaultier voli dobre saradnje. Prije dvije godine se udružio sa Y/Projectom i dizajnirao specijalnu capsule ready-to-wear kolekciju, zatim je snage udružio sa Glennom Matensom, pa sa brendom KNWLS.  Dizajner odabran za ovaj novi projekt je Shayne Oliver, suosnivač Hood by Air, predsjednik Shayne Oliver Groupe.

Kolekcija će uključivati ​​pedeset komada koji spajaju Oliverovu estetiku američkog dizajna s romantično-gotičkim stilom Jeana Paula Gaultiera. Saradnja će biti predstavljena tokom afterpartyja koji je pariška kuća pripremila za Met Gala, jedinstveni trenutak u kojem moda i zabava zauzimaju središnje mjesto na najpoznatijem crvenom tepihu u New Yorku.

U intervjuu za BoF, Oliver je objasnio da je inspiraciju crpio iz Gaultierove arhive, posebno iz dizajna ‘90-ih. Objasnio je da nova kolekcija s Jean Paul Gaultierom isprepliće elemente poput korisnosti, ženstvenosti, snage i igre te je kreirana za nošenje od couture do plesnog podija. Ova saradnja bi mogla biti značajna odskočna daska i za mladog dizajnera i za francusku modnu kuću.

The post Jean Paul Gaultier i Shayne Oliver najavili saradnju appeared first on FBL.