Marama je šik modni dodatak koji će osvojiti ljetnu sezonu

Moda

Ove sezone svjedočimo povratku maksimalizma, što je pokazao i nedavni trend kombiniranja marama i šilterica koji smo viđali na svim društvenim mrežama, a sada se novim ljetnim trendom vraćamo u 40-e godine prošlog stoljeća kada su marame za kosu bile glavni modni izraz i simbol luksuza.

Marame bi ove godine trebale odražavati bit europskog ljetnog stila koji se svi silno trude postići, putovali u Europu ili ne, a pregledom Pinteresta i Instagrama postalo je jasno da će baš one biti glavni modni dodatak ovog ljeta (uz sunčane naočale).

Marame su nezaobilazan ljetni dodatak

Kako stilizirati marame pokazale su ikone prošlog stoljeća Sofia Loren, Audrey Hepburn i Marilyn Monroe koje su obožavale pokriti svoju kosu komadom platna ili svile. Nedavno su u njima viđene i brojne slavne influencerice poput Hailey Bieber, Kendall Jenner i Else Hosk koje su se priključile ležernom, ali šik trendu na svojim ljetnim lokacijama.

Postoji više načina nošenja i kombiniranja marama koji su trenutno u modi – od vezanja ispod brade koji evocira stil starog Hollywooda do spoja „tomato girl“ i Y2K estetike s vezanjem marama iza ušiju. Ukratko, marame će biti nezaobilazan modni dodatak ljeta zbog njihove svestranosti i raznih mogućnosti stiliziranja, a ako i vi mislite da je vrijeme da svoje šilterice i kape zamijenite elegantnijim dodatkom, mi smo izabrali nekoliko opcija koje bi vam se mogle svidjeti.