5 kombinacija boja koje nosimo na proljeće i ljeto

Moda

Praćenjem modnih trendova za proljetnu i ljetnu sezonu otkrili smo koje će boje i uzorci biti u prvom planu. No prvi plan se razlikuje od osobe do osobe. Neki vole odvažne uzorke poput leopard printa dok drugi vole ostati u zoni komfora s jednostavnijim uzorcima i manje upadljivim bojama. U svakom slučaju ono što ćete vi obući ovisi samo o vama i vašem stilu. Ali što kada vam ponestane inspiracije?

Danas je najlakše otići na Pinterest ili Instagram i pronaći lookove koje želimo rekreirati, ali ponekad smo samo preplavljeni različitim opcijama koji nam ništa ne govore i zato je najbolje imati nekoliko kombinacija boja kojima se uvijek možemo vratiti. Kada uskladimo boje, ostatak outfita se praktički posloži sam, a kako najbolje uklopiti žive nijanse za proljetnu i ljetnu sezonu pogledajte ovdje.

Plava bijela i crvena

Plava, bijela i crvena su nijanse koje idu zajedno u svako doba godine, ali za proljetnu i ljetnu sezonu držat ćemo se svjetlije plave i žarke crvene koje u kombinaciji s bijelom čine savršenu svakodnevnu kombinaciju. Omjer boja ostaje na vama, možete uzeti plave i bijele komade pa dodati crveni detalj ili obrnuto, što god napravili, ne možete pogriješiti.

crvena bijela i plava

bijela i crvena

bijela i plava

Žuta i roza

Kada zamišljamo žute i roze nijanse, možda se na prvi pogled ne čine kao najbolja kombinacija, ali ljeto je tu za eksperimentiranje bojama, a ove dvije boje zapravo idu skupa bolje nego što bismo mislili. Nebitno odlučite li se za jake nijanse dviju boja ili nježne tonove, žutu i rozu možete iskoristiti za večernje izlaske isto kao i svakodnevne ljetne kombinacije.

žuta i roza

boja roza

boja žuta

boja žuta i roza

Zelena, smeđa i bijela

Zelena i smeđa su nijanse koje često viđamo na proljeće, a zajedno izgledaju fantastično. Možete ih uklopiti i bez bijelih tonova, ali oni su tu da daju neku dodatnu svježinu cijelom outfitu. Iako neke smeđi prigušeni tonovi podsjećaju na jesen, živopisna zelena boja ih dodatno oživljava, a bijela nijansa daje određeni balans.

boja bijela i zelena

boja smeđa i zelena

 smeđa

Zelena i plava

Mogućnosti kombiniranje zelene i plave su bezbrojne. Budući da se radi o dvije živopisne boje koje, njihovo kombiniranje na bilo koji način uvijek će rezultirati zabavnim i svježim outfitima. Ne možete pogriješiti niti ako im dodate još neku nijansu – poput bijele (klasik) i žute ili čak nježne roze.

boja kombinacije zelena

boja plava i zelena

 kombinacija plave

kombinacija zelene i plave

Metalik i bijela

Znamo da je bijela svestrana boja koju nosimo cijele godine, ali svaki put se bliženjem ljeta u kolekcijama brendova pojave jedinstveni bijeli komadi. Te bijele komade možemo kombinirati s apsolutno svim bojama, ali kada želimo nešto posebnije onda ćemo odabrati metalik nijanse. Nije nužno da uklopimo metalik modne komade, možemo uzeti samo modne dodatke ili cipele, u svakom slučaju metalik nijanse će podići svaki outfit na višu razinu (pogotovo kada se radi o večernjim izlascima).

boje srebrna

 srebrna