Sve iz nove Mateyaneira kolekcije stavljamo na listu želja

Moda

Prije nekoliko tjedana zavirili smo u radionicu brenda Mateyaneira iza kojeg stoje dizajnerice Mateja Dujić i Neira Sinanbašić. Najavile su nam tada da pripremaju novu kolekciju i otkrile neke detalje, a sada su i službeno izbacile kampanju za kolekciju pod nazivom #2020′. Lišene odrednica modnog kalendara, opisale su je kao “sve-sezonsku” – zanimljiva i svestrana linija nudi setove od tri ili više komada i pruža beskrajne mogućnosti kombiniranja.

Mateyaneira kolekcija

Mateyaneira kolekcija ne poznaje sezone

Pažljivo izrađeni setovi obično uključuju haljine, sakoe, hlače, topove, korzete i suknje, a hladna vuna je materijal koji prevladava kolekcijom. Ova luksuzna tkanina odabrana je zbog svoje sposobnosti pružanja udobnosti i elegancije tijekom cijele godine pa tako čini komade prikladnim za bilo koju sezonu.

Mateyaneira kolekcija

“U ovoj smo se kolekciji, kao i obično, usredotočili na izradu i detalje”, objašnjavaju dizajnerice. “Naglasili smo strukturirana ramena, koja imaju jastučiće izrađene po mjeri kako bi zadovoljili naše standarde širokih ramena. Uz to smo izradile i materijal zanimljive teksture i izgleda koji ćemo koristiti i u nekim budućim kolekcijama. Naš cilj je bio stvoriti kolekciju koja ostaje nosiva i elegantna u svim godišnjim dobima, osiguravajući dugovječnost i relevantnost u bilo kojoj garderobi.”, ističu.

Mateyaneira kolekcija

Inspiracija za ovu kolekciju proizišla je iz ideje o capsule kolekciji unutar jedne veće kolekcije. Ovaj pristup naglašava funkcionalnost svakog seta koji postaje mini-kolekcija s maksimalnom iskoristivosti odabranih komada. Same dizajnerice integrirale su sve te komade u svoje ormare i ističu kako s ovom kolekcijom nemaju problem s kojim se žene redovno susreću – poznatu “nemam što obući”.

Mateyaneira kolekcija

Kolekcija brenda Mateyaneira nije samo odjeća, radi se o redefiniranju načina na koji doživljavamo modu. Dizajnerice nude izbor visokokvalitetnih, svestranih komada kroz kolekciju koja omogućuje ženama da izgrade elegantnu, funkcionalnu garderobu koja nadilazi godišnja doba i trendove. Bez obzira da li se radi o poslu, ležernoj kavi ili posebnoj prigodi, kolekcija #2020’s pruža temelj za šik, prilagodljiv i bez napora elegantan izgled.

modna kolekcija

kampanja brenda Mateyaneira

Autor fotografija je dugogodišnji suradnik Mateje i Neire, Stefan Koković, za kosu je bio zadužen Ante Pažanin, za šminku Sonja Kvesić, a styling potpisuje Laura Bošnjak. U ulozi modela našla se Elena Dizdar.