Nove dizajnerske Adidas Samba tenisice bi mogle postati predmet žudnje

Moda

Nova kolaboracija upisana je na modnom nebu i donosi novi izgled trenutno najpopularnije siluete tenisica. Adidas i dizajnerica kineska dizajnerica Caroline Hu krajem svibnja predstavljaju zajedničku liniju Samba tenisica koje su preuzele njezine dizajnerske kodove – ovakve tenisice sigurno niste očekivali.

adidas Samba tenisice postale su dio novog dizajnerskog svijeta

Caroline Hu mlada je nada modne industrije i 2019. godine našla se među finalistima za LVMH nagradu, dok je prva ikad BoF China Prize otišla u njezine ruke. Rad Caroline ćete prepoznati po slojevima tila, po romantičnom pristupu dizajniranju i jedinstvenim kreacijama koje se temelje na istraživanju materijala i individualnosti. Njezin osvrt na Samba tenisice vidjeli smo u njezinoj kolekciji predstavljenoj na Tjednu mode u Parizu, a sada je službeno objavljeno kako isti modeli dolaze u prodaju.

Riječ je o tenisicama u četiri nijanse – plavoj, ružičastoj, bijeloj i crnoj, a dostupne su dvije varijante – Samba model potpuno ukrašen tilom i čipkom, materijalima s kojima je koristila tehniku plisiranja te se nalaze na granici girly i balletcore estetike. Romantične i sanjive tenisice u ružičastoj nijansi rađene su od satena i također odišu mekanim, djevojačkim stilom, dok su za razliku od prvih ipak dizajnom suptilnije i vjerujemo kako će ovaj model postati novi predmet žudnje.

Da je riječ o Samba tenisicama otkrivaju tri linije ali i jezik tenisice koji je ostao u svom originalnom izdanju. Nakon Wales Bonner koja je Samba tenisice dizajnirala u nekoliko varijanti, od kojih su među najpoželjnijima one od tanke dlake i leopard uzorka, vrijeme je za romantičnu viziju koja kreće na osvajanje ulice. Ako ste obožavatelj ove estetike, uparite ih sa suknjom od tila ili onom s volanima, po uzoru na Carolinein dizajn.