Svi nose prozirne suknje od čipke. Znamo kako ih najbolje kombinirati

Moda

Prozirne suknje su već ranije ove godine doživjele svoj trenutak na modnoj sceni. Givenchy je na svoju pistu stavio svileni plavi model suknje, Alaïa i Victoria Beckham također, a Dior je uspio i proziran model učiniti elegantnim…. Ovi modeni su i dalje popularni kada je high end ponuda u pitanju, a sada se pojavio novi trend koji viđamo posvuda – riječ je o prozirnim suknjama od čipke.

prozirne suknje od čipke

Kako nositi čipkane suknje

Budući da je boho stil ove godine doživio veliki povratak, nije nas začudilo da će baš ove suknje biti must have komad ljeta. Lagani materijal savršen za ljetne dane i zanimljiv dizajn koji odskače od ostalih modela sigurno su jedni od glavnih razloga za popularnost čipkanih suknji. Treći razlog bi bile bezbrojne mogućnosti kombiniranja, koje možda na prvi pogled nisu svima vidljive, ali zato smo pronašli inspiraciju.

Najvažnije kod kombiniranja odvažnih komada poput prozirnih suknji je ravnoteža. Ako se radi o prozirnom pripijenom komadu, onda za svoj outfit možete iskoristiti široku majicu s remenom ili čak oversized dres. Osim majica možete kombinirati i raznovrsne košulje koje će stvoriti malo sofisticiraniji look. Naravno, ako ste dovoljno odvažni, nitko vam ne brani da suknju stavite samo preko donjeg rublja i napravite chic ljetni outfit.

čipkana suknja

S druge strane, ako vam se sviđa pomisao na čipkane suknje, ali ne osjećate se ugodno u potpuno prozirnim modelima, nećete pogriješiti ni ako ih stavite preko traperica ili drugih hlačica. Neki modeli suknja dolaze i s podstavama u obliku mini suknja koje pružaju dodatnu pokrivenost i omogućuju da ih nosite bez dodatnih ili oversized komada. Takve modele suknji pronašli smo u Bershki koja ima jednu bijelu i jednu crnu siluetu s podstavom. Nekoliko modela našlo se i među dizajnerskom ponudom, ali trenutno su još uvijek najpopularnije čipkane suknje iz Zare koje dolaze u kraćem i dužem obliku.