Tri koraka za cjelovitu njegu kože prije i poslije sunčanja

Ljepota

Iako je sunce neophodno za život i sintezu vitamina D, prekomjerno izlaganje može izazvati promjene na tijelu, s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama. Iako naše tijelo ima više prirodnih zaštitnih mehanizama za borbu protiv UV zraka, vanjski sustav zaštite od sunca neophodan je da bi se ograničilo oštećenje kože. Biologique Recherche donosi snažan, učinkovit i sveobuhvatan program njege kože u tri koraka tijekom cijelog ciklusa sunčanja, pogodan za sva stanja kože.

Tri koraka za zaštitu kože od sunca

Mjesec dana prije izlaganja suncu

Naše je tijelo razvilo više prirodnih zaštitnih načina kao odgovor na stres uzrokovan UV zrakama, poput zadebljanja rožnatog sloja, pigmentacije kože, kao i enzimski sustav za popravak DNK. Međutim, taj mehanizam postaje djelotvoran tek nakon četiri tjedna. Zato je ključno na vrijeme pripremiti kožu prije svakog izlaganja da biste očuvali svoj sunčev kapital.

njega kože

Proizvod za njegu prije izlaganja suna Préparation U.V., bogat je prirodnim aktivnim sastojcima biljnog porijekla, priprema kožu da na optimalan način upije sunčevo zračenje već od prvog izlaganja. Korištenjem pospješuje sintezu melanina bez izlaganja suncu, čime potiče prirodno tamnjenje kože te prječava pojavu pigmentacijskih mrlja i pomaže usporiti starenje kože. Novitet je i Helios – dodatak prehrani na bazi biljnih ekstrakata, luteina, vitamina i minerala, koji djeluje iznutra i podrška je epidermi prije, tijekom i nakon izlaganja suncu. Tretman je potrebno započeti mjesec dana prije izlaganja suncu uzimanjem jedne kapsule dnevno.

Biologique Recherche

Zaštita tijekom izlaganja suncu

Tijekom izlaganja suncu, proizvodi Protection U.V. SPF 25 / SPF 50 temelju tehnologije Triple Shield Complex© štite epidermu od vidljive svjetlosti te UVA, UVB i infracrvenih zraka. Osiguravaju potpunu zaštitu očuvanjem sunčevog kapitala kože. Prednost proizvoda je što štiti kožu od UVA, UVB i infracrvenih zraka, ograničava isušivanje kože, sprječava fotostarenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja. 

Biologique Recherche

Biologique Recherche u ponudi ima cjelovitu paletu inovativnih proizvoda za zaštitu od sunca, uključujući i zaštitu za tijelo koja je pogodna za sva trenutna stanja kože. Proizvodi su vodootporni, ekološki prihvatljivi i sigurni za morski okoliš. Novost u ponudi brenda su proizvodi kojikoriste tehnologiju Triple Shield Complex© koja ciljano djeluje na 100 % sunčevih zraka (UVA + UVB, vidljiva svjetlost kao i infracrvene zrake), pruža potpunu zaštitu i čuva sunčev kapital kože. Pritom ograničava dehidraciju uzrokovanu izlaganjem suncu.

Mjesec dana nakon izlaganja suncu – obnavljanje kože

Nakon izlaganja suncu koža je krhka i dehidrirana jer je epiderma, osim UV zrakama, često izložena morskoj vodi, kloru, vjetru, soli i pijesku, što je sve isušuje. Osim ovih štetnih učinaka na epidermi, tijekom izlaganja UVA zračenju mogu nastati slobodni radikali i promijeniti DNK stanica derme, oštećujući kolagenska i elastinska vlakna. Nastala glikacija također može uzrokovati pojavu novih i produbiti postojeće bore.

Biologique Recherche

Ova pojava, koja je rezultat reakcije između proteina kože i šećera, tako ubrzava starenje kože.
Proizvod Réparation U.V. obnavlja kožu nakon štetnih učinaka fotostarenja, sprječava rizik od reaktivnosti kože nakon izlaganja UV zračenju i pruža trenutačno smirujući učinak.