Rosalía je novo lice za Dior i obožavatelji su pomalo zbunjeni

Moda

Nakon što se na Met Gali pojavila u Dior kreaciji iza koje stoji više od 1800 sati izrade, Rosalía i kuća Dior službeno su potvrdili svoj odnos. Glazbenica je postala ambasadorica brenda, a prva kampanja kojom je označen početak ove suradnje je ona za Lady Dior torbu. Iza kampanje stoji američki fotograf Collier Schorr.

Motomami u Dior eri

Niz crnobijelih fotografija u kojima Rosalía pozira u vrlo klasičnim Dior lookovima i drži crnu lakiranu te onu sa zakovicama Lady Dior torbu označili su i odmak od estetike na koju nas je Rosalía do sada naviknula –nakon svoje moto ere i kampanje za Acne Studios puno sirovije i buntovne estetike, s Diorom se okreće klasici – barem u ovoj prvoj kampanji. Zato su i reakcije pomiješane i čini se kao da Rosalía kao stilska suprotnost Dioru nije najbolji fit za ovaj brend.

S time se očito ne slaže dizajnerica Maria Grazia Chiuri koja je za glazbenu podlogu cruise showa održanog u Španjolskoj 2023. godine odabrala je njezinu pjesmu El Mal Querer. Izjavila je kako je fascinirana radom ove mlade umjetnice, njezinim sposobnostima korištenja različitih zvukova koji spajaju tradicionalni flamenco i suvremene note. Smatra da je Rosalía savršeni ambasador brenda Dior jer predstavlja modernu formu ženstvenosti i snage i ne suspreže se iskoristiti svoj utjecaj za slanje pravih poruka.

Dior se od 2016. godine nije okrenuo celebrity ambasadorima za kampanju Lady Dior kuće i Rosalía je prva koju je Dior angažirao, čime se pridružila poznatim zaštitnim licima – Natalie Portman i Charlize Theron. Osim za glazbenicu, suradnje je zaokret i za francuski brend koji se novim licima nada doprijeti i do nove generacije kupaca.