Revija Kontura Futura oduševila kreacijama i podržala mlade kreatorice na putu ka novoj budućnosti

Moda

U elegantnoj atmosferi sarajevske Vijećnice, 16. maja 2024., održana je druga revija Kontura Futura, ostavljajući još jednom neizbrisiv trag u svijetu modnog dizajna Bosne i Hercegovine. Ovaj prestižni događaj nije samo oduševio svojim raskošnim kreacijama, već je podržao mlade kreatorice na putu prema revolucionarnoj budućnosti mode.

foto_Emina Memija

Pod reflektorima koji su osvijetlili srce grada, Kontura Futura predstavila je nove kolekcije svojih idejnih začetnica, Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić. Njihova vizija proširila se kroz Konturu Futuru, stvarajući platformu za mlade talente. Ova platforma nije samo obećavala priliku za učenje i mentorstvo, već je postala inkubator za buduće modne virtuoze.

– Moja kolekcija je moje viđenje budućnosti koju želim sebi i drugima, samo sreću i ljepotu. Inspirisana je  svim onim što me čini sretnom i što volim, kao što je more, priroda, sloboda. Ova kolekcija je za žene koje uživaju u slobodi, u prefinjenim prirodnim tkaninama, u bojama i radosti života, kaže Jasna Hadžimehmetović-Bekrić.

foto_Nikola Rakita

– Kolekcija koju sam predstavila je inspirisana zakrivljenom linijom koja za mene simbolizije povezanost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, simbolizuje kretanje, ženstvenost i nježnost. Ono što se prenosi u budućnost, ovaj put modnu, ono što opstaje, uvijek je kvalitet, klasična forma, lijepe tkanine i to je osnova moje kolekcije, kaže Amna Kunovac-Zekić.

Osim kolekcija renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić. Njihove kreacije nisu samo modni iskorak, već revolucionarni korak prema budućnosti. Isprepletene inovativnim materijalima, tehnologijom i umjetnošću, njihove kreacije su putovanje kroz estetsku avanturu koja je inspirirala i očarala publiku.

Maja Čengić / foto_Nikola Rakita

Svaka kolekcija na reviji bila je izražajna interpretacija autentičnih ideja i vizija dizajnera, istražujući nove forme, teksture i siluete. Revija Kontura Futura nije samo predstavila modu; ona je slavila kreativnost, inovaciju i održivost kao temeljne vrijednosti moderne industrije.

Tim iza kulisa modnog spektakla Kontra Futura oduševio je sve prisutne svojom nevjerojatnom predanošću i strašću. Stilistica Gordana Gasha Miladinović, make-up dizajneri  Maja Koristović- Talović, Adi Hasić I Vesna  Husić , hairdresser Ensar Dervišbegović i fundraising & event manager Andrea Vujošević, doprinijeli su svojim izvanrednim energijama, znanjem i podrškom, dodajući posljednji “touch” prije nego što su modeli zakoračili na pistu. Njihova spretnost i talent zaslužni su za besprijekorni izgled revije, čineći je nezaboravnim iskustvom za sve u publici.

foto_Emina Memija

– Hvala ovom fantastičnom timu na neumornom radu i beskrajnoj predanosti! Velika zahvalnost upućena je našim istaknutim sponzorima, bez kojih bi ostvarenje ovog spektakularnog događaja bilo nezamislivo. Porsche, Unicreditbanka, Bingo, Lutrija BiH, Afrodita, Zlatarna Dar i Udruženje INDI+E – njihova velikodušna podrška bila je ključna za ostvarenje naših vizija. Također, srdačna zahvala ide našim partnerima i prijateljima čije su nesebične geste dodale dodatnu čar našem događaju. Event Tim, koji je briljirao u tehničkoj podršci i upravljanju događajem; Druga kuća restoran & catering, koji nas je očarao najfinijim slatkim poslasticama; Retro, koji je osigurao udobnu obuću za naše modele; Mionneto Prosecco, uz čije smo iskričave mjehuriće nazdravili novoj budućnosti; Swan Model Management za profesionalnu uslugu manekenki, te Coca Cola HBC B-H Sarajevo sa brendom Olimpija za osvježenje naših gostiju, istaknule su dizajnerice.

foto_Nikola Rakita

Reviji su prisustvovali brojni novinari i novinarke, influenseri i brojni ljubitelji i ljubiteljice mode koji su svojim dolaskom doprinijeli sjajnom uspjehu ove revije. Njihova podrška je neizmjerno važna za promicanje umjetničke izražajnosti, napredak i opstanak modne scene Bosne i Hercegovine.

Kontura Futura je već drugu godinu ispisala nove priče o budućnosti modnog dizajna u Bosni i Hercegovini. To nije samo revija, već je pokret prema sjajnijoj i održivijoj modnoj budućnosti.

foto_Emina Memija
foto_Emina Memija
foto_Nikola Rakita
foto_Nikola Rakita
foto_Emina Memija
foto_Emina Memija
foto_Nikola Rakita
foto_Nikola Rakita
foto_Nikola Rakita
foto_Nikola Rakita
foto_Emina Memija

 

The post Revija Kontura Futura oduševila kreacijama i podržala mlade kreatorice na putu ka novoj budućnosti appeared first on FBL.