Ovo ljeto osvježava nas srebrni nakit. Izabrali smo najbolje komade

Moda

Prije nekoliko dana smo prošli kroz Pinterest trend report koji nam je otkrio glavne estetike i stilove koji će vladati u nadolazećim mjesecima. Znamo koje će biti glavne inspiracije u područjima mode, ljepote i dizajna, ali kategorija koju još nismo pokrili je nakit. Prema Pinterest reportu, u sljedećim mjesecima možemo očekivati sve veću popularnost hladnih srebrnih i krom tonova koji bi trebali donijeti dodatno osvježenje u toplijoj sezoni.

trend srebrnog nakita

Hoće li ovo biti godina srebrnog nakita?

Generacija Z i milenijalci su navodno zaslužni za rastuću popularnost ove „heavy metal“ estetike, kako je nazvana u trend reportu. Hladni metalik tonovi bi se trebali probiti u mainstream ove godine, a to ćemo osim na modnim komadima, osjetiti i u trendovima nakita. Što se tiče nakita, većina se čvrsto drži jedne strane – zlato ili srebro. To je izbor koji se obično napravi rano u životu i često ne mijenja godinama (ili nikad). Unatoč mišljenjima mnogih da nije moguće prijeći sa zlata na srebro ili obrnuto, to je vrlo moguće, a vjerujemo da će svi ljubitelji zlata nakon pregleda ovog trend reporta razmisliti o promijeni.

trendovi srebrnog nakita

Srebrni nakit je definitivno imao svoj trenutak na modnim pistama za proljeće/ljeto 2024., ali bio je popularan i među street style outfitima. Skulpturirane srebrne naušnice, velike ogrlice, narukvice i upadljivo prstenje stvorilo je savršene kombinacije s raznovrsnim komadima i materijalima pokazujući svestranost hladnih metalnih tonova. Metalik tonovi su svim lookovima na pistama dali neku dodatnu svježinu, a ponekad su bili stavljeni čak i uz zlatne dodatke. Ako volite nositi srebrni nakit ili smo vas uvjerili da pređete na srebrnu stranu, na našoj listi se nalazi nekoliko primjera koje ćemo sigurno viđati na ulicama u skorije vrijeme.