Avion i skincare dobar su par, pretvorite let u vlastiti mini-spa

Ljepota Moda Skincare

Ići na putovanje je najbolja stvar. Ali avion? Koliko god mi voljeli letjeti, oni lako mogu biti razlog zašto ćete na odredište stići u ne-baš-glamuroznom izdanju. Ako ne umete putovati kao znalac, naravno. O važnosti pijenja vode prije i tijekom leta (koliko god kratak bio) ne trebam govoriti. Multivitamin i probiotik pomoći će ako ih uzmete prije ukrcaja, kao što će vam koža biti zahvalna ako je ne isušite jakim sredstvima za čišćenje i posebno njegujete u razdoblju neposredno prije putovanja. Ali kad uđete u kabinu aviona, sjetit ćete se zašto je to jedno od mjesta gdje se najteže osjećati dobro – zrak je suh, ne mijenja se i samo kruži – iako uplakanu djecu ne možete ušutkati (žao mi je ali samo sam brutalno iskrena), na odredište ipak treba stići vedar i nasmijan. Nemoguće? Nije, ako znate što trebate učiniti. Slijedite ove skincare savjete, pretvorite let u vlastiti mini spa, a iz aviona ćete izaći kao da ste išli na tretman, a ne proveli vrijeme u putovanju.

Spa korak 1: Nemojte se šminkati za put

Zrak u avionu dovoljno je loš sam po sebi, vašoj koži se neće svidjeti ako dodatno začepite pore. Pored toga, ako je koža čista, upijat će bolje sve dobro što ćete na nju nanijeti tijekom ljeta, te bit manje podložna stresu i iritacijama. Ako baš ne želite hodati po zračnoj luci bez imalo šminke, pobrinite se da to bude BB krema, a ne puder, i svakako ponesite sa sobom dobre maramice za čišćenje (putovanje je jedna od rijetkih situacija u kojoj ih toplo preporučamo ). Njima očistite lice čim avion poleti jer ćete tijekom leta hidratizirati kožu, a ako baš želite, BB kremu možete ponovno namazati nekoliko minuta prije slijetanja. Ne zaboravite ponovno obrisati lice prije slijetanja – zrak u kabini nije nešto što želite na svojoj koži.

Sap korak 2: Hidratizirajte se do iznemoglosti

To podrazumijeva vodu, naravno, ali i napitke kao što su čaj od mente ili kamilice. Vaša koža ne zna razliku između aviona i pustinje jer je zrak jednako suh. Koža voli vlažnost od 40 do 70 posto, a ona u avionu pada na 20. Izračunajte sami. Da biste to spriječili, ponesite najhidratantnije proizvode koje posjedujete (u putnim pakiranjima, naravno – malo je prizora koji su tako tužni za ljubitelje kozmetike kao što su one prozirne kante pored aerodromske kontrole u kojima su zaplijenjene kreme, omiljene pincete i škare – ježim se od toga na samu pomisao). Ali oprez: voda izravno na kožu? Ne! Suhi zrak će je odmah isušiti i pogoršati situaciju. Potrebni su vam proizvodi koji će zadržati vlagu unutar kože. Dakle, zaboravite hidratantne sprejeve, ono što trebate su hijaluronski serumi koji su izvrsni za zadržavanje vode. Nakon seruma stvorite zaštitnu barijeru nanošenjem bogate kreme ili ulja za lice.

Spa korak 3: Ponosno stavite masku

Zahvaljujući slavnim osobama postalo je sasvim prihvatljivo nositi masku za njegu lica u avionu, pogotovo na dužim letovima. Maska će hidratizirati, nahraniti, umiriti i zaštititi kožu. Stavite je nakon seruma, a prije ulja za lice ili hranjive kreme, kako bi dobro prodrla u kožu. Preporučamo vam sheet maske koje se ne razlijevaju, a zapakirane su tako da vam ih nitko ne može otjeti na pasoškoj kontroli. Ako vas netko čudno i pogleda, vjerujte nam, isplati se.

Spa korak 4: Pazite što jedete (i pijete)

Već smo rekli da hidracija ide prvenstveno iznutra, no to se ne odnosi samo na unos tekućine. Pazite što jedete. Slana hrana, osobito grickalice, gazirana pića i kofein siguran su način da iz aviona izađete napuhnuti i dehidrirani. Spakirajte zdrave grickalice i vrećice biljnog čaja prije odlaska.

Spa korak 5: Ne preskačite UV zaštitu

To što ste u avionu ne znači da vam sunčeve zrake ne mogu ništa. Baš suprotno. Činjenica da ćete biti na velikoj nadmorskoj visini samo pojačava njihov učinak, a dokazano je da prolaze i kroz prozore aviona. Nema mjesta panici, samo pripazite da uza sebe imate proizvod sa zaštitnim faktorom.

Spa korak 6: Tretman za posebne probleme

Spakirajte posebnu kremu za tanku kožu oko očiju (gdje sigurno nećete staviti masku) i oko usta. Dobra opcija su i gel patches za oči uz koje ćete izgledati odmorno nakon leta. Ako, primjerice, osjećate da će vam izbiti prištić, ponesite pastu/gel/flaster za tretman.

Spa korak 7: Krema za ruke

Pitajte bilo koju stjuardesu koji joj je kozmetički proizvod najvažniji tijekom leta i najvjerojatnije ćete dobiti odgovor – krema za ruke. Svi gelovi i sapuni za dezinfekciju u zračnoj luci i u avionu iznimno su jaki (i trebali bi biti, pomislite samo koliko ljudi prolazi tim mjestima!) i doslovno su smrt za ruke u kombinaciji sa suhim zrakom. Dakle, bogata krema za ruke je obavezna (a i poseban je užitak završiti hidrataciju lica znajući da su i vaše ruke nježne, zar ne?).

NUXE