Film Talentirani gospodin Ripley nam je inspiracija za ljetni look

Moda

Možda vaši planovi ne uključuju putovanje u Italiju, no to ne znači da se ne možete odijevati kao da ste tamo. Obožavamo ljetni vibe i sve što zrači mediteranskim načinom života, a kada je moda u pitanju, vraćamo se nekim filmskim klasicima koji nas inspiriraju i godinama nakon prvog gledanja – neki od njih kadrovima i scenama ostaju urezani u naš mentalni moodboard kao materijal za sanjarenje. Primjerice, film Talentirani gospodin Ripley s neodoljivim kadrovima Italije te lik Marge Sherwood kao modna ikona koja zaslužuje priznanje. Osim kombinacije Gwyneth Paltrow, Matta Damona i Juda Lawa u ovom kultnom psihološkom trileru kojem se volimo vraćati, film zadovoljava na svakoj razini, pa i onoj estetskoj, od kadrova Italije do modnih kombinacija protagonista.

Talentirani gospodin Ripley

Ljetni lookovi kao sa seta filma ‘Talentirani gospodin Ripley’

Radnja filma se odvija u pedesetima, a kako je sniman krajem devedesetih godina, garderoba likova odražava i stanje mode iz ovog perioda. Modna nostalgija i dalje nas snažno inspirira, osobito devedesete godine koje, ako želite sanjivu, romantičnu garderobu ovoga ljeta, može poslužiti kao dobar izvor modne inspiracije. A većina komada koje vidimo na Gwyneth tada i danas se čine nevjerojatno aktualnim i svježima.

Talentirani gospodin Ripley

Talentirani gospodin Ripley

Od kupaćeg kostima visokog struka, do bijelih košulja vezanih u čvor s kombinacijom midi suknje mediteranskih motiva, bluza ili haljina pufastih rukava koje ćete danas pronaći pod pojmom milkmaid i svečane crne tube haljine bez naramenica, inspirirali smo se stilom Marge i pronašli alternative za ljeto u mediteranskom stilu.

italija moda
FABIANA FILIPPI
ZARA
STAUD
Talentirani gospodin Ripley
MANGO