Zvonoliki bob je savršena frizura za tople ljetne izlaske

Ljepota

Bob je ove sezone jako in što nam se sviđa jer ova frizura doista može istaknuti najljepše crte lica. Postoje mnoge varijacije na temu, a kako ćete stilizirati svoj bob, ovisi o vašoj teksturi kose i obliku lica. Ako tražite inspiraciju za ažuriranjem svog boba, zavirite u novi mikro trend: zvonoliki bob koji je inspiriran popularnom siluetom hlača iz 1970-ih.

zvonoliki bob

Poput nostalgičnog stila disko ere, zvonoliki bob, koji je izmislio frizer i prognozer trendova Tom Smith, ima konkavan oblik, sa zaobljenim vrhovima kose prema van, poput zvona. Ovo je bob s minimalno slojeva, a vrhovi koji „strše“ prema van mogu biti savršeno precizni ili „neuredniji“, ovisi kako više volite. Urednički frizer, edukator i osnivač RAW Hair-a, Anthony Nader, dodaje: “Najbolji način da vizualno opišete ovu frizuru je zamisliti par cool traperica zvonolikog kroja iz 70-ih. Ili, naravno, druga definicija je silueta zvona.”

zvonoliki bob

Zvonoliki  bob je u isto vrijeme glamurozan, profinjen i zaigran, prava frizura za tople ljetne izlaske. On je poprilično svestran i može pristajati svakome licu, a osoba sa čvrstom, punom kosom je idealan kandidat.

Kako stilizirati zvonoliki bob?

Za sve one koji već imaju ošišanu kosu iznad ramena, stiliziranje boba u zvonoliki oblik se svodi na to kako ćete toplinom oblikovati kosu nakon pranja. Započnite s vlažnom kosom, nanesite pjenu od korijena do vrhova, počešljajte je i počnite sušiti kosu. Zatim ćete krenuti oblikovati kosu s okruglom četkom dok i dalje koristite toplinu iz fena. Četku okrećete u suprotnom smjeru tako da se kosa koju omotate suši i oblikuje „prema gore“. Nader naglašava da četka mora biti srednje okrugla s puno dlačica.