Prvo takmičenje u ljepoti za modele i influensere kreirane uz pomoć umjetne inteligencije!

Ljepota

Modeli i influenseri izrađeni pomoću umjetne inteligencije sada se mogu takmičiti za titulu Miss AI. The Fanvue World AI Creator Awards (WAICAs) je pokrenuo prvo svjetsko takmičenje ljepote za modele kreirane uz pomoć umjetne inteligencije. Nagradni fond iznosi od 20.000 dolara, ocjenivat će se tri kategorije: izgled, korištenje AI alata i utjecaj na društvenim mrežama.

Ocjenjivat će se klasični aspekti poput ljepote sudionica izbora, a ocjenjivat će se i njihovi odgovore na niz pitanja popu neizbježnog: Što biste napravili da svijet učinite boljim mjestom?

Žiri će ocijeniti i nivo i implementaciju AI alata, uključujući korištenje upita i vizualnih detalja oko ruku i očiju, a utjecaj modela na društvenim mrežama izračunat će se na temelju broja angažmana s obožavateljima, stopi rasta publike i korištenju drugih platformi kao što je Instagram.

Od pristiglih kandidata žiri će odabrati deset natjecateljica Fanvue izbora za Miss AI, a finale i internetska dodjela nagrada održat će se sljedeći mjesec. Pobjednici će pripasti 5000 dolara u gotovini i mentorski imagine creator program vrijedan 3000 dolara.

Will Monanage, suosnivač ovog natjecanja, nada se da će izbor za Miss AI postati neka vrsta Oscara za stvaratelje umjetne inteligencije.

U žiriju se nalazi dvoje ljudskih sudaca, ali i AI modeli Emily Pelligrini koja se pročula prošle godine nakon što su neki fudbaleti i druge slavne osobe stupili u kontakt s njom vjerujući da je riječ o stvarnoj osobi, te Aitana Lopez, virtualna španska manekenka koja zarađuje do 10.000 eura mjesečno reklamiranjem brendirane odjeće.

Dakako, koncept izbora najljepše AI žene nije bez kontroverzi. Strahuje se zbog utjecaja takvih prikaza na percepciju slike ljudskog tijela. Kako se umjetna inteligencija sve više integrira u naše svakodnevne živote, upozoravaju stručnjaci, prikaz idealiziranih žena s umjetnom inteligencijom pokreće važne rasprave o društvenim standardima, predstavljanju i mogućim posljedicama nerealnih ideala ljepote.

The post Prvo takmičenje u ljepoti za modele i influensere kreirane uz pomoć umjetne inteligencije! appeared first on FBL.