Predmet žudnje: Francis Kurkdjian mirisi inspirirani ljepotom Pariza

Ljepota

U središtu Maison Kurkdjian estetike nalazi se Pariz – neiscrpan izvor inspiracije za Francisa Kurkdjiana. Hvata njegov ritam, magiju i misterij. Još 2016. parfumer je želio podijeliti neke od svojih najdubljih emocija kroz dva mirisna traga koja su postala ikone unutar istoimenih Maisonovih olfaktivnih kreacija, Petit Matin i Grand Soir. Ove dvije parfemske vode utjelovljuju prolazne trenutke ljepote toliko spektakularne da zauvijek ostaju urezane u sjećanje. Grad svjetla, od zore do sumraka. Poput sjećanja na svoje emocije, Francis Kurkdjian te je trenutke pretočio u dvije izuzetne mirisne kreacije, a inspiraciju je opisao i riječima:

“Svježina ranog jutra uz Petit Matin i sjaj veličanstvene večeri uz Grand Soir. Živim u tempu očaravajućeg i blistavog Pariza. Ovi jedinstveni i posebni trenuci inspirirali su me da kreiram duo parfema koji se može doživjeti kao olfaktivni bijeg u srcu Grada svjetla…“

Maison Francis Kurkdjian

Asocijacije su redom- buđenje u ranim jutarnjim satima i bijeg kroz očaravajuću svježinu Pariza u polumraku. Ponovno otkrivanje lijepih stvari, poput šetnje ulicama i ispod još uvijek pustih arkada. Odvajanje vremena za čitanje ili sanjarenje u vrtu. Suptilno drhti na prvom dnevnom svjetlu i osjeća se spremnim prihvatiti užurbani dan koji je pred nama.

Maison Francis Kurkdjian

Kako sunce izlazi, njegove stidljive zrake prodiru kroz krovove glavnog grada i grad sada nosi svoj svjetlucavi veo. Seine svjetluca s tisućama odraza, krovovi od cinka poprimaju plavo-sivu nijansu. Ljepota je posvuda, u svakom snopu svjetla, odjekuje prigušenim spokojem, jedva narušenom bukom grada koji još spava. Zvuk koraka po kaldrmi, zveckanje šalica kave iz kafića na pločniku.

Dva senzacionalna mirisa kao posveta Parizu

Rano je jutro uz Petit Matin i Paris se spokojno budi. Petit Matin šapuće o ukusnoj svježini Pariza. U mirisu se miješaju cvijet naranče, esencije aromatične litsee i lavande koje dominiraju kompozicijom ove svijetle i blistave parfemske vode. Puderasta slatkoća akorda gloga uvlači se u središnje note dok mošusni akord s Ambroxanom naglašava veličanstvenost donjih nota. Nalet čiste sreće.

Martimex

Napokon, veličanstvena večer – upotpunite svoj izgled kako biste doživjeli jedinstvene trenutke u čarobnom Parizu i bacite se svim srcem u vrtlog užitaka. Kao uvod u svjetla grada, nebo je obojeno blistavim bojama, od medene do zadivljujuće nijanse jantara. Odmor za oči koji podiže raspoloženje. Uz Grand Soir, Pariz je pozornica. Jantarno-drvenasti, vibrantan i zadivljujući, ova mirisna raskoš pršti senzualnošću. Na početku se otkriva dubina akorda bušinove smole uparene s lavandom i lišćem stabla cimeta, dok u donjim notama prevladava slatka toplina akorda vanilije i jantara s naglascima benzoina. Jednostavno neodoljivo. Novi miris dostupan je u Martimexu na Trgu bana J. Jelačića 11 ili putem webshop@martimex.hr.

novi parfem