Marbella Club: španjolsko utočište za najveća imena Hollywooda

LIFESTYLE Moda Putovanja

Marbella Club, resort na jugu Španjolske koji već godinama pruža utočište brojnim slavnim imenima kada se žele odmoriti od užurbanih života te uistinu savršeno obuhvaća sve što Mediteran predstavlja. Iako je ovo zemljište prvo zamišljeno kao obiteljska vikendica i mjesto za bijeg od stvarnosti, princ Alfonso von Hohenlohe imao je druge planove i otvorio je Marbella Club koji danas mnogi obožavaju.

Od samih početaka hotela bilo je poznato kako ovdje rado dolaze slavni zbog vrlo ekskluzivne i zabačene lokacije, koja je u početcima bila poznata samo odabranoj nekolicini. Iako je danas poznat u čitavom svijetu Marbella Club je uspio zadržati reputaciju privatnog i ležernog utočišta. Rustikalno uređenje, arhitektura španjolskih seoskih kuća i pokućstvo iz dvorca obitelji von Hohenlohe na prvu izgledaju kao uistinu teško spojiva kombinacija no, ovo su upravo oni elementi koji Marbella Club čine savršenim mjestom za odmor.

Neki bi ju nazvali odom sporog života i uživanja jer se smjestila između borova s kojih se čuju rojevi zrikavaca koji stvaraju vrlo opuštajući ugođaj. Danas se ovaj resort sastoji od 115 soba i apartmana te čak 17 vila, a ono što ga čini rajem za obitelji je klub za djecu koji se proteže na 5, 000 kvadratnih metara. Niti jedan odmor ne bi bio potpun bez mogućnosti opuštanja, pa se tako u Marbella Clubu gosti mogu opuštati u Thalasso spa, ali i u holističkom studiju. Iako neke od ovih značajki nisu postojale u samim početcima hotela, i dalje je bio mjesto na koje su Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cary Grant i mnogi drugi, vrlo rado dolazili.

Kids Club

Ove godine Marbella Club slavi 70. rođendan i možemo reći kako je program koji su pripremili uistinu spektakularan. Jedna od stvari koja nas je najviše oduševila je činjenica da će se vrt princa Alfonsa restaurirati, što uključuje preko 100 sorti rajčica i labirint od bagrema. Slavlje ovog rođendana neće biti ograničeno na jedan vikend, tjedan, pa čak ni mjesec, već će se protezati od travnja, pa sve do listopada, a uključivat će brojne zabave, koncerte, kulinarska iskustva, festivale i još mnogo zanimljivih programa. Jedna od zanimljivih suradnji na kojima će gosti moći sudjelovati, suradnja je sa španjolskim brendom Loewe na posebnom kulinarskom iskustvu.

Marbella Club prije 70 godina

Marbella Club jedan je od onih resorta koji nas ne očaravaju samo izgledom, već i svojom vrlo bogatom povijesti koja samo pridodaju iskustvu boravka. Jasno nam je zašto je ovo omiljeno mjesto slavnih već desetljećima, a sigurni smo kako će to i nastaviti biti, te kako će potražnja za boravkom u Marbella Clubu samo rasti, jer tko ne bi volio reći da je bio na odmoru gdje su bile i Audrey Hepburn i princeza Diana.