Luksuzni brend Helmut Lang od sad je dostupan na Zalandu

Moda

Zalando, vodeća europska online platforma za modu i lifestyle, nastavlja širiti svoju dizajnersku ponudu lansiranjem luksuznog brenda Helmut Lang. Osnovan 1986., brend je poznat po utilitarnom dizajnu s minimalističkim pristupom, nakon čega se etablirao kao globalna modna sila svih onih koji ne traže tuđa odobrenja. Peter Do, nedavno imenovani kreativni direktor Helmuta Langa, nastavlja graditi imidž ove marke fokusirajući se na tradicionalnu izradu i inovacije kako bi isporučio kvalitetne proizvode moderne upotrebljivosti za svakodnevnu upotrebu, predstavljajući duh današnjeg New Yorka. 

Kako bi proslavio lansiranje svoje prve Helmut Lang kolekcije na Zalandu, Peter Do je napravio ekskluzivni modni editorial u kojem je glavnu ulogu imala njegova bliska prijateljica i Zalandova ambasadorica dizajnerskih kolekcija, Rina Sawayama. Predstavljajući najnovije dizajne Doa, koji je stvorio „sustav odijevanja“ – novi način razmišljanja o izradi i nošenju odjeće – editorial sadrži kultne komade i detalje brenda Helmut Lang, kao što je odijelo sa sigurnosnim pojasom. 

Rina Sawayama, glazbenica i glumica, kaže: „Ova je kolekcija puna bezvremenskih silueta. Komadi su nosivi, drugačiji i vidim se kako ću ih kombinirati sljedećih sezona. Peterova mogućnost da savršeno  skroji komad odjeće bio je tako važan dio ovog projekta – nevjerojatno je na koji način odjeća može promijeniti kako se osjećamo, a u njegovim komadima osjećala sam se kao najmoćnija verzija sebe.“ 

Novi ekskluzivni editorial dio je Zalandovog trajnog partnerstva s Rinom Sawayamom kao ambasadoricom brenda za dizajnersku ponudu i luksuznu modu u 2024. Ranije ove godine, Zalando je predstavio partnerstvo s Rinom kako bi proslavio novo, poboljšano dizajnersko iskustvo na licu mjesta – drugačije mjesto koji nudi novi pogled na dizajnersko iskustvo, donoseći privlačan sadržaj i nadahnjujući potrošače da istražuju i izraze svoje autentično „ja“ kroz modu. 

„Oduševljeni smo što brendu Helmut Lang možemo poželjeti dobrodošlicu na Zalando i ponuditi našim kupcima uzbudljiv izbor njihovih kultnih stilova. Ovo partnerstvo i prekrasan novi editorial s Rinom u glavnoj ulozi odlično se uklapaju u našu strategiju udvostručenja praktičnosti i asortimana, nudeći svježe, diferencirano i inspirativno dizajnersko iskustvo kupnje za novu generaciju luksuznih kupaca“, kaže Lena-Sophie Röper, General Manager for Designer u Zalandu

Helmut Lang sada je dostupan na Zalando.hr. Otkrijte cijeli editorial i pročitajte više ovdje

O ZALANDU 

Osnovan u Berlinu 2008. godine, Zalando razvija vodeći paneuropski ekosustav za e-trgovinu modom i lifestyleom oko dva vektora rasta: poslovanja poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima (B2C) i poslovanja s poslovnim subjektima (B2B). U B2C segmentu nudimo inspirativno i kvalitetno iskustvo kupovine proizvoda brojnih modnih i lifestyle brendova, za oko 50 milijuna aktivnih korisnika na 25 tržišta. U B2B segmentu koristimo našu logističku infrastrukturu, programska rješenja i uslužne kapacitete kako bismo brendovima i trgovcima na malo pomogli da upravljaju i šire svoje ukupno e-commerce poslovanje, bilo na Zalandu ili izvan. Kao ekosustav, Zalando želi omogućiti pozitivne promjene u modnoj i lifestyle industriji. 

O BRENDU HELMUT LANG 

Modni brend Helmut Lang osnovao je 1986. godine istoimeni austrijski dizajner. S nizom kultnih dizajna i kulturnih znamenitosti, brend je postao globalna sila koja predstavlja drugačija razmišljanja i minimalističkog, utilitarnog dizajna. 

Godine 2023. Peter Do imenovan je kreativnim direktorom Helmuta Langa. Pod njegovim vodstvom, nepokolebljivi, eksperimentalni duh brenda nastavlja propitivati ​​suvremene pretpostavke o svakodnevnom odijevanju, izradi i krojačkim detaljima. Kako bi to postigao, Do je stvorio „sustav odijevanja“, novi način razmišljanja o izradi i nošenju odjeće. S naprednim razmišljanjem koji je Do donio u ovu robnu marku, Helmut Lang sad se usredotočuje na tradicionalnu izradu uparenu s preciznim, inovacijama u izradi odjeće, s ciljem isporuke svakodnevnih proizvoda vrhunske kvalitete i moderne upotrebljivosti. Dinamični alat Helmuta Langa dočarao je duh današnjeg New Yorka. 

O PETRU DO 

Rođen u Biên Hòa u Vijetnamu, Do je emigrirao u predgrađe Philadelphije u dobi od 14 godina. Studirao je modni dizajn na Modnom institutu za tehnologiju u New Yorku i bio je dobitnik prve diplomske nagrade LVMH 2014. godine. Do je nastavio raditi u RTW atelieru u modnoj kući Céline, a zatim u Dereku Lamu. Godine 2018. pokrenuo je vlastiti istoimeni brend, Peter Do, u New Yorku, na čijem je čelu i dalje.