ADEM/S novom kampanjom predstavlja prekrasnu kolekciju vjenčanica

Moda

Nakon uspješnog debija, studio ADEM/S nastavlja svoju priču s još jednom bridal kolekcijom. Svoju viziju autentičnog šarma dizajner razvija i prenosi kroz spontane i ženstvene linije modela vjenčanica koji se ne mogu definirati okvirima sezone pa čak ni prigode. Bezvremenski su jednostavni, ali i razigrani, a jedinstvenost dizajna prikazana je kroz spontanost i suptilne detalje. Iako zamišljena kao antiteza tradicionalnoj ideji vjenčanica, kolekcija CHAPTER II nadilazi samo jednu prigodu. Svi njeni dijelovi mogu se međusobno kombinirati i u modelima koje potpisuje Studio ADEM/S nema mjesta krutim pravilima i trendovima.

Studio ADEM/S igra na kartu suprotnosti koje svaka žena nosi u sebi, a zahvaljujući igri materijala, oblik koji prati žensko tijelo, bilo da ga nježno obavija i kreće se s njim ili ističe njegovu siluetu, iskristalizira se kao potpis brenda, dok nabrani organdi, koji je obilježio prvu kolekciju, nastavlja živjeti kroz nosjeće komade.

Razgovarali smo s Ademom, dizajnerom koji stoji iza brenda, o tome što ga pokreće.

Adem/s je novi brend, što te je ponukalo na taj korak i kome se obraćaš kao dizajner?

O tom koraku razmišljam otkako sam spoznao kreativnu stranu sebe. O nečem osobnom, opipljivom, nečemu što ću moći stalno graditi i nadograđivati, nečemu što će nadograđivati ​​i mene. Obraćam se svima koji, kao i ja, prije svega cijene preciznu izradu, minimalistički, ali prepoznatljiv dizajn,i kvalitetne materijale.

Kako nalaziš balans ideje i kreativnosti s jedne strane i komercijalnosti s druge?

Vrlo rano sam shvatio da je danas ludost ne razmišljati komercijalno. Stvoriti balans je jako teško, pogotovo nekome na početku, ali to je svakako jedan od ciljeva – živjeti svoju kreativnost. Po reakcijama koje dobivam zadnjih nekoliko mjeseci, mislim da sam na dobrom putu.

Što te je najpozitivnije iznenadilo otkako si pokrenuo svoj brend, a što se pokazalo kao najveći izazov?

Možda me najviše iznenadila količina podrške koju sam dobio sa svih strana. Od nekih starih poznanika iz industrije, do novih ljudi koje upoznajem i shvaćam da je to jedna od ljepota ovog putovanja.

Najveći izazov… Pa sve (smijeh). Bez imalo pretjerivanja, sve je izazov, pogotovo na početku. Od realizacije ideja kada je kolekcija u pitanju, idealnog odjevnog predmeta, pronalaženja suradnika, studija, pa sve do tog savršenog šava na haljini. Moram još reći, iako se bojim da zvuči kao klišej, ali koliko god je izazovno, toliko je i lijepo.

Za sada radiš samo po narudžbi. Koliko ti znači taj izravan odnos s klijentima i povratna informacija žena koje kupuju tvoje modele?

Apsolutno ne bih počeo drugačije. Mislim da je u ovoj razvojnoj fazi iznimno važno upoznati klijenticu i obrnuto. Osjetiti njezine želje i stil pa na kraju doći do idealnog rješenja neprocjenjivo je iskustvo potrebno za rast, pogotovo kada je u pitanju vjenčanica. Također sam shvatio da ta iskustva s njima uvijek na kraju budu moja najveća inspiracija za stvaranje sljedećeg komada koji će ispuniti i njihova i moja očekivanja.

Postoji li plan i za razvoj pret-a-porter linije?

Ideja je ove godine brend predstaviti u tri poglavlja kako bi klijentice osjetile što čini srž brenda ADEM/S. Dvije bridal i jedna pret-a-porter linija. Ideja je da se vjenčanice uvijek izrađuju po narudžbi te da se pret-a-porter liniji pristupi na drugačiji način.

Do tada, uživajte u drugom poglavlju i kampanji čije fotografije potpisuje Giacomo Studio, stajling Manda Javorina, makeup Saša Joković, kosa Milena za Salon Glamour Zagreb i predivna Milica, novo lice agencije Legion Models.