Samka i Hatidža: Modni Instagram profil koji morate pratiti

Stil

U aprilu ove godine nam je putem Messangera na Facebooku prijatelj poslao fotografiju za našu #FBLstyle rubriku. Na fotografiji su bile dvije predivne gospođe, kako smo kasnije saznali Hatidža Čolaković (81) i Samka Cerić (70). Hatidža, s ljubavlju prema modi i nepresušnom duhu, blistala je u narandžastom odijelu, upotpunjenom majicom s istaknutim narandžastim detaljima i elegantnim zlatnim cipelama. S druge strane, gospođa Samka je nosila žutu krznu bundu koja osvaja poglede, kombiniranu s bijelom košuljom, bijelim pantalonama i sofisticiranom crnom kravatom.

Hatidža i Samka nisu bile samo modeli na ovoj fotografiji; one su predstavljale dva živopisna života prepuna iskustava i ljubavi. Na slici, osim modnog sjaja, vidljiva je bila i njihova dugogodišnja povezanost i radost koju donose jedna drugoj.

Odmah smo kontaktirali talentiranog Bakira Nikšića, autora fotografije, da nam da dozvolu da je podijelimo na našim društvenim mrežama. I oduševljenje je eksplodiralo. Fotografija je brzo postala viralna. Uskoro su i drugi mediji prepoznali magiju ovog modnog susreta i prenijeli je na svojim platformama. Dan kasnije gospođa Samka nam se javila s riječima zahvale, svi mediji u BiH su pisali o njima, čak su gostovale i u nekoliko TV emisija.

Hatidža, rođena u Derventi i sada Sarajka već 60 godina, provela je godine na visokim funkcijama prije nego što je ušla u blistavu fazu mirovine. S druge strane, Samka, rođena u Donjem Vakufu, radila je u firmi Komar prije nego što je otvorila vlastiti butik. Sada već godinama živi u SAD-u. Uprkos različitim životnim putevima, Hatidža i Samka su se spojile u Sarajevu sa zajedničkoj strasti prema modi.

Nedavno su otvorile i zajednički profil na Instagramu – Samka i Hatidža.

Naša priča nije samo o modi, već i o dugogodišnjem prijateljstvu, podršci i zajedničkim interesima. Naše poznanstvo traje već  dugi niz godina. Ono što nas drzi bliskima je interesovanje za iste i slične stvari, od mode, književnosti, filmske umjetnosti, kaže nam Samka. Odlučile smo podijeliti svoj svijet s vama na Instagramu, a reakcije su predivne. Hvala vam na podršci i interesu, ovo je tek početak!

Preporučujemo da ih pratite na Instagramu, njih dvije ne predstavljaju samo predivni modni trenutak, već su i svjetionik ljepote, stila i zajedništva, gdje se godine ne mjere brojkama, već živopisnim trenucima koji traju vječno.

The post Samka i Hatidža: Modni Instagram profil koji morate pratiti appeared first on FBL.