Osobno iskustvo: kako je iPhone 15 postao moj najdraži telefon

Stil

Živimo u vremenu gdje nam je tehnologija postala primarni alat za obavljanje svakodnevnih zadataka. U moru raznih modela pametnih telefona i njihovih brendova, moramo se odlučiti koji je nama najbolji. Moj izbor je uvijek nekako zaobilazio Apple. Vječito sam iznova kupovala Androide na čije sam se načine rada naviknula pa mi je Apple bio stran pojam, iako su svi oko mene hodali s iPhone mobitelom u ruci. Sve dok se nisam i sama odlučila isprobati Apple uređaj i kao svoj novi pametni telefon odabrala iPhone 15. Ovaj mobitel postaje glavni razlog zašto svoje preferencije potpuno okrećem prema Appleu.

Kamera koja me osvojila

Kada biram mobitel, jedna od glavnih stavki koje moraju dobiti zeleno svijetlo je kamera. Kao što sam na početku spomenula, svatko bira onaj model koji odgovara njihovim potrebama, a za mene je to dobra kamera. Osim što je fotografiranje moj vlastiti gušt, imati mobitel koji savršeno hvata prizore važno je za posao kojim se bavim.

Za iPhone sam uvijek slušala da ima najbolju kameru, a sada sam se u to uvjerila. Kamera iPhone 15 telefona od 48 mega piksela doista djeluje poput profesionalne kamere jer fotografije imaju visoku rezoluciju, jasne detalje i vibrantne boje. Glavna kamera snima u iznimno visokoj razlučivosti pa je lakše nego ikad prije snimiti sjajne fotografije s nevjerojatnim detaljima. Glavna kamera također ima 2x teleobjektiv koji omogućuje snimanje fotografije super visoke rezolucije i super velike brzine.

Kod fotografiranja, oduševio me način na koji hvatam portret. Naime, na iPhone 15 mobitelu uopće ne moram prebacivati na portret mode jer uređaj automatski dohvaća podatke o dubini, bilo da slikate osobu, životinju ili neki objekt. Fokus se jednostavno prebacuje s jednog objekta na drugi pa slikanje portreta postaje brže i efikasnije.

iPhone 15: savršeni mobitel za multitasking

Jednu stvar morate znati ako radite u medijima: multitasking je standardna praksa svaki dan. Balansiranje između mailova, objava, praćenja analitika i društvenih mreža je vještina koja se može izbrusiti, a pametni uređaj je tu da vam olakša stvari. Moram priznati da me umaralo vječito paljenje i gašenje aplikacija da bih saznala neku informaciju. S iPhone 15 to više nije tako. Ovaj model ima izvrsnu značajku Dynamic Island koja na početnom zaslonu prikazuje aktivnosti, podsjetnike i upozorenja kako ne bih nešto propustila ili zaboravila. Više se ne moram prebacivati s aplikacije na aplikaciju, već mi je sve pregledno na početnom zaslonu: mogu u isto vrijeme pisati bilješke, odgovoriti na mailove i pogledati vremensku prognozu.

Visoke performanse koje daju telefonu na snazi

S obzirom na to da mi je mobitel non stop u ruci i stalno ga koristim, on mora imati snažan i moćan procesor. Kod iPhone 15 modela za to je zaslužan čip A16 Bionic koji osigurava da uređaj maksimizira svoju učinkovitost. Što to znači? To primjerice podrazumijeva izoliranje glasa za telefonske pozive, glatko izvođenje grafički zahtjevnih igrica ili odlično trajanje baterije.

A kad smo kod baterije, moram priznati da jedan od razloga zašto nisam ranije prešla na Apple je nekompatibilnost njegovih uređaja s drugim uređajima koji nisu Apple. Odnosno, s obzirom na to da već dugi niz godina koristim Androide, nijedan punjač ne bi odgovarao iPhone mobitelu. Sve do sad. iPhone 15 je prvi model koji ima USB-C kompatibilnost. Nema više tisuće kablova, s jednim kablom mogu puniti mobitel, pametni sat, slušalice…što god poželim. A zahvaljujući A16 Bionicu, ne moram ni puniti iPhone često jer njegova baterija traje čitav dan.

Dizajn bez konkurencije

Moram priznati da sam uvijek krišom gledala iPhone uređaje zbog elegantnog dizajna koji je uvijek u trendu. Zaštitni znak iPhone telefona su zaobljeni rubovi zbog kojih je ugodno držati mobitel u ruci. iPhone 15 ima nove zaobljene rubove koji su još ugodniji na dodir. Nadalje, kućište je napravljeno od 75% recikliranog aluminija što daje mobitelu vrhunsku čvrstoću i izdržljivost, kao i Ceramic Shield na prednjoj strani. Inovativni dizajn odlikuje se u stražnjem staklu koje je prožeto prekrasnim bojama: ružičastom, žutom, zelenom, plavom i crnom (moj odabir je ružičasta boja).

Ako i vi razmišljate o kupnji iPhone 15 modela, vjerujte da nećete požaliti. Štoviše, ovaj će vas model na prvu osvojiti, a onda i na drugu i treću, kako budete otkrivali nove izvrsne značajke. Sada je odlična prilika za kupnju jer iStyle trgovine imaju jako dobru ponudu: donesete svoj stari iPhone u trgovinu gdje se zatim iznos iPhone 15 umanji za iznos procijenjenog starog uređaja i na to se doda još 100 eura. Jako dobra razmjena, požurite u iStyle trgovine!