Vječna nostalgija: žične slušalice velikom brzinom se vraćaju u modu

Moda

Već nekoliko puta smo svjedočili tome kako se trendovi samo izmjenjuju u krug i u modu se vraća ono što je nekada bilo popularno. Y2k najbolji je primjer trenda koji je jednako oduševio sve svojim povratkom, kao što je oduševio javnost kada je tek postao trend ranih 2000-tih godina. Niski struk, velike naočale, uzorci, maksimalistički nakit, sve su stvari koje smo do prije nekoliko godina gledali ispod oka, a danas se uvelike vraćaju i svi ih obožavamo. Jedan trend, je li modni ili ne je pitanje za raspravu, koji smo do prije samo dvije godine gledali ispod oka su žične slušalice, a danas ih sve it djevojke ponovno nose. Vraćaju li se one u modu jer su odličan modni dodatak ili je razlog isključivo praktičan?

Matilda Djerf žične slušalice

Prije 7 godina Apple nas je sve šokirao i uklonio je priključak za slušalice sa svojih mobitela te je s time uzdrmao čitavu tehnološku industriju i krenuo normalizirati korištenje bežičnih slušalica. Iako su svi na početku bili vrlo skeptični i bežične slušalice su bile predmet ismijavanja, polako smo ih prisvojili i gotovo svi su ih krenuli koristiti te su i brojne druge marke krenule stopama Applea i izbacile svoje verzije bežičnih slušalica. Jesu li uistinu svima odgovarale ili su samo pratili trend, tek će sada izaći na svijetlo no, sigurni smo kako će se i oni koji su ih obožavali, polako vratiti korijenima i kupiti svoje „prve“ žične slušalice. Neki bi sada mogli reći kako su bežične slušalice optimizirane za isključivanje pozadinskih zvukova i općenito kvalitetniju produkciju zvuka no, brojni komentari pokazuju upravo suprotno, većina ljudi na društvenim mrežama jednoglasno se slaže kako su žične slušalice superiorne. Da, mogu se zapetljati i zadati blagu glavobolju dok ih otpetljamo, ali ne zahtijevaju punjenje, neće se ugasiti baš onda kada ih očajno trebamo i neće nam ispasti iz uha i otići u nepovrat (da, jedna mi je ispala u šahtu i još uvijek ju oplakujem).

@gq

She’s a wired It girl milliebobbybrown damsel wiredheaphones

♬ original sound – GQ

Zašto se žične slušalice vraćaju baš sada?

Nostalgija i it djevojke. Kratko i jasno, ali je istina. Bella Hadid je bila jedna od prvih it djevojaka koja je viđena sa žičnim slušalicama i samo je inspirirala i druge na isti potez, jer što Bella radi uvijek je glavni trend. Tako da bi se slobodno moglo reći kako nije praktičnost glavni razlog povratka ovog trenda, već i određena estetika, jer bi žične slušalice mogle postati sastavni dio mnogih odjevnih kombinacija, kako pojedinaca koje svaki dan sretnemo na ulici, tako i sve većeg broja poznatih osoba i influencera. Osim toga, uz žične slušalice izbjeći ćemo brojne neugodne situacije, koje su gotovo nevidljive bežične slušalice mnogo puta proizvele, poput nenamjernog ignoriranja drugih, koje oni smatraju ignoriranjem, a mi ih jednostavno ne čujemo jer imamo slušalice koje oni ne vide.

Bella Hadid žične slušalice

Sabrina Carpenter za SKIMS

U svakom slučaju, nama se ovaj  povratak žičnih slušalica jako sviđa i već smo naručili nove, jer naravno da smo one stare odavno izgubili. Iako će nam se petljati i zapinjati za kvake i dalje su nam mnogo bliže srcu i izazivaju onaj osjećaj koji imamo kada uzmemo vinil i stavimo ga na gramofon. Osim toga, već vidimo da će se savršeno uklapati u brojne modne kombinacije koje imamo isplanirane za ovo ljeto.