Veliki povratak velikog remena. Kako ga nosimo?

Moda

Neki trendovi jednostavno nemaju puno smisla i ako ste odrastali za vrijeme dvijetisućitih, sjećate se širokih remena koji su se nosili nisko na bokovima, preko duge majice, tank topa ili haljine. Od Britney Spears i Paris Hilton do Beyonce i Rihanne na početku njezine karijere, veliki remen bio je must have dodatak bez svoje prave funkcije. Premotajmo 20 godina unaprijed i ponovno vidimo ovaj modni dodatak kao nešto što izgleda – stylish?

Veliki remen kao vrući dodatak u 2024.

Zapravo i izgledaju jako dobro jer su dobili makeover i nakon prve reakcije koja bila “ne, ne želimo povratak ovog trenda” došli smo do “zašto ih ne bismo opet nosili”. Možda je do kolekcija za ljeto 2024. kuće Ferragamo i Tom Ford, gdje smo široke remene vidjeli u sofisticiranim modnim kombinacijama koje nimalo ne odišu kič estetikom s početka tisućljeća već su nabijene seksepilom i elegancijom prigodnom za večernje (ili dnevne) lookove. U Miu Miu kolekciji, široki remen nosi se nisko na struku no u funkciji “pravog” remena koji drži sve na mjestu.

miu miu veliki remen

Ne morate nositi večernju Tom Ford haljinu da biste dobro stilizirali široki remen u 2024. Predlažemo da ih kombinirate uz mini suknje puf kroja u ljetnim dnevnim outfitima, uz traperice baggy kroja ili uz poslovne crne hlače kojima će remen dati novu stilsku dimenziju.

@acquiredstyle

Im so into the thick belts right now

♬ original sound – ACQUIRED STYLE

Povratak remena većih dimenzija već se dogodio na TikToku i nosi se u western ili boho stilu, primjerice uz popularne čipkane suknje koje su mikrotrend ljeta, a dodatni stilski trik je kombinirati više manjih i većih remena, što može izgledati efektno u dnevnim i večernjim kombinacijama. Nulte godine su naravno inspiracija pa se veliki remen često nosi samo kao modni dodatak bez praktične funkcije, smješten na bokove ili oko struka, uz jednostavnu majicu ili tube top i midi suknju mermaid ili slip kroja.

veliki remen diesel

zara veliki remen

Dok kičasti trendovi s početka tisućljeća polako ali sigurno ponovno padaju u zaborav, a tihi luksuz i minimalizam i dalje ostaju aktualni, široki i veliki remen služi kako bi stvorio balans između ove dvije stilske struje. I jednostavna kombinacija skupog pulovera i traperica izgledat će bolje s dodatkom upečatljivog komada kao što je veliki remen. Vjerujemo da će se još neko vrijeme zadržati kao traženi modni dodatak.

street style

street style veliki remen