Trend report: 4 ljetna trenda za dane kada nemamo što odjenuti

Moda

Čini se da je opsesija virtualnim estetskima na svom zalasku i za razliku od prošle, ove godine ne vidimo stalnu izmjenu trendova s društvenih mreža koji nameću određeni izgled kao ultimativno poželjan. Nova sezona donijela je kao i uvijek neke trendove, no naglasak je više stavljen na bezvremenski i praktičan izgled i ne možemo se požaliti. Nekoliko trendova koji se ponavljaju ipak olakšavaju svakodnevno spremanje i shvatite ih kao stilske smjernice koje će vam pomoći u ljetnim danima kada ne znate što odjenuti, a želite brzinsku, stylish kombinaciju.

Trend 1: all white

Bijela u ljetnim mjesecima inovativna je koliko i cvjetni uzorak u proljeće, no ne možete osporiti da je ljetni styling u bijeloj boji jedna od boljih (i stylish) kombinacija koju možete nabaciti na sebe za odlazak na posao, after work druženje ili koktele.

4 ljetna trenda

Bijele haljine ove sezone su jedan od najpopularnijih komada i u ponudi trgovina nalazi se širok izbor (mini i midi) modela, osobito onih u milkmaid stilu. Najbolje stilska formula? Prsluk i hlače širokih nogavica – zauvijek elegantno i primjerno u svakoj prilici.

4 ljetna trenda

Trend 2: nosi se oversized

Jedan od stilskih trikova kako da kombinacija izgleda luskuznije i suvremeno je nošenje oversized komada. Oversized sako je najjednostavniji za kombiniranje, no kada se temperature popnu iznad 30, najlakše je uskočiti u lagani komplet širokih hlača i oversized košulje (po mogućnosti od lana ili prozračnog materijala).

4 ljetna trenda

Trend 3: nijanse crvene

Crvena nijansa i dalje je jedna od vodećih kada su trendovi za ljeto u pitanju i u ponudi se nalaze sjajne haljine vatrenocrvene nijanse, a obožavamo i modne dodatke u ovoj nijansi.

4 ljetna trenda

Nešto smirenija, a jednaki efektna je bordo crvena nijansa i ovaj trend najbolje je iskoristiti ako se spremate za neku svečanost, a niste sigurni što nositi umjesto crne haljine ili one cvjetnog uzorka. Elegantna opcija su široke hlače i top bez naramenica u crvenoj nijansi.

Trend 4: natikače s kitten petom

Japanke se možda vraćaju u sklopu luksuznih i high street kolekcija, no teško je zamisliti da provodimo ljetu na gradskom betonu u klasičnim japankama.

4 ljetna trenda

Radije biramo sandale s kitten potpeticom, nešto elegantniju opciju koja podsjeća na trendove s početka tisućljeća, ali je u novim kolekcijama dobila jako suvremen izgled. Potražite one s dodatkom mašne, s kopčama vintage izgleda ili 3D ukrasnim cvijetom.

4 ljetna trenda