Trend alert: ovog ljeta C cut frizura će postati viralna

Ljepota

Ako TikTok ima išta za reći, C cut – frizura šišana u obliku slova C – uskoro će postati viralna. Riječ je o naizgled kompliciranoj frizuri s puno slojevitih dijelova kose koji su ošišani (i stilizirani) u obliku slova C, a koji uokviruju lice i ostavljaju dojam da kosa ima volumen i dužinu. Često su duljine čeljusti ili duži i primjetno padaju niz kosu, te prave frizuru koja zapravo podsjeća na kultni Rachel cut iz serije “Prijatelji” i za koju već i vrapci na grani znaju da je zapravo bila jedna od najtraženijih frizura svih vremena, a sada se ponovno pridružuje ljetnjim trendovima.

C-cut daje kosi mekši osjećaj i kao takva ona lijepo izgleda nakon feniranja, ali je također odlična ako više volite nositi podignutu kosu (ljeto je pred vratima, uostalom), a najbolja stvar kod ovoga šišanje je da je prikladno za sve tipove kose, duljine i oblike lica.

Frizura u obliku slova C dobra je vijest ako imate puno kose i imate utisak da je teška. Ovakvo šišanje će ukloniti veću težinu sprijeda, ostavljajući vašu kosu lakšom pa omogućuje više volumena prilikom stiliziranja.

Čak i na kovrčavoj kosi, stepenasti vrhovi u obliku slova C zadržavaju volumen oko lica (ne prema vrhu glave) i daju ravniju siluetu. U kombinaciji sa slojevima oko lica i nekoliko suptilnih slojeva straga, kovrče izgledaju savršeno definirane i voluminozne. Čak će i vrlo duga kosa imati koristi od C-šišanja. Krajnji rezultat? Proljetni makeover i tone volumena posvuda.

Na točan izgled frizure uvelike će utjecati oblik vašeg lica, crte lica i što vam se sviđa (u čemu će vam vaš stilist moći pomoći). Također, ako već imate postojeće curtain bangs koje su malo izrasle, savršeno će se upariti s stepenovanjem u obliku slova C jer vam ono omogućuje neprimjetno stapanje kraćih pramenova.

Kako stilizirati C cut

Nakon što ste se ošišali, stajling je prilično jednostavan. Slojevi koji uokviruju lice izgledaju sjajno osušeni fenom pomoću okrugle četke, idući prema unutra prema licu. Zko biste se radije udaljili od referenci na 90-te, možete kosu sušiti prema van kako biste stvorili onaj legendarni efekt 70-ih.

Ako imate kovrčavu kosu, difuzor je vaš najbolji izbor. Difuzor će vrhovima kose dati volumen i istaknuti slojeve. Na dane kada se jednostavno ne možete zamarati stiliziranjem? Osušite kosu na zraku. Slojevi su izvrsni za stvaranje prirodnog kretanja kose.