Travel size kozmetika koju trebate staviti u svoj neseser

Ljepota

Priprema pozor sad! Iz ormara vadimo haljine i kratke hlače, badiće i sandale, šešire i SPF. Hrpa stvari postaje sve veća i nekako se čini da možda neće sve stati u kofer. Najmanji je problem garderoba, no kozmetika je sasvim druga priča. Uostalom, znate i sami da vam za dvodnevno putovanje treba gotovo isti neseser kao kad idete nekamo na tjedan dana. Oko nekih stvari nema kompromisa: preparati za zaštitu od sunca, kao i njega poslije sunčanja nisu predmet pregovaranja i dolaze u običnim (ili jumbo) pakiranjima… Ali postoje i neke beauty kategorije s kojima se može taktizirati.

Prvo, da raščistimo jednu vrlo važnu stvar: ni pod kojim uvjetima vam ne savjetujem da na svoje putovanje, pogotovo ljeti, ponesete testere proizvoda koje niste isprobali. Zaboravite na filozofiju “čuvaj testere za put jer su zgodni za pakiranje”. Za to postoji nekoliko razloga. Prvi je da proizvode treba prvo isprobati (i to pojedinačno kako biste znali odgovaraju li vam ili ne), drugi je da svaki novi proizvod može izazvati iritaciju i/ili alergiju – pogotovo kada ste na putovanju i kada je koža izložena uvjetima na koje nije navikla, a treće je da su testeri male količine koje znaju dugo stajati u dućanima, pa kad se to spoji s vremenom koje provode negdje na dnu ladice, postoji velika vjerojatnost da će im rok trajanja isteći.

Spas je, pogađate, u posebnim formatima travel size. Neki od omiljenih preparata dolaze u putnim pakiranjima i iako nisu svi uvijek dostupni online, dovoljno je samo otići u prvu parfumeriju i odabrati ih na licu mjesta. Želim vam pomoći da izbjegnete overweight problem kada dođete na check-in – evo dragulja putne veličine koje uvijek trebate imati u svojim koferima.

Hidratacija

Intenzivna hidratacija neophodna je na svakom putovanju, a ljeti ovo pravilo vrijedi dvostruko. Jake aktivne sastojke ostavite kod kuće i naoružajte se superherojima koji će koži pružiti vlažnost, bilo da se radi o kremama ili maskama. Mini izdanja kultnih proizvoda uvijek su dobrodošla, kao i pojedinačno pakirani intenzivni tretmani.

Šminka

Multitasking je najvažnija značajka šminke na odmoru – ako je uopće želite koristiti. Stikovi koji se mogu koristiti kao highlighteri ili dašak boje na usnama, obrazima i kapcima su najtraženiji proizvod, a uz njega je dovoljna mini maskara ili sjajilo za usne.

Kosa

Ako putujete samo s ručnom prtljagom, kupite full size proizvod za kosu sa SPF zaštitom kada stignete na odredište. Ponesite od kuće blagi šampon (koji čak i ne morate koristiti svaki dan), regenerator ili masku, kao i ulje za njegu.

Parfemi

Neki brendovi imaju posebno dizajnirane bočice za torbe (i putovanja), dok drugi imaju tzv. discovery setove, najbolju stvar za putovanja. Kupite onaj u kojem je parfem koji vam se već sviđa i ponesite ga sa sobom, a zatim isprobajte i ostale u paketu – nikad ne znate kakva se lijepa iznenađenja tu kriju.