The Ordinary ima svoj prvi balzam za usne koji je već viralan

Ljepota

The Ordinary se etablirao kao beauty brend koji iza svojih proizvoda ima znanstveno utemeljene formule koje ne sadrže štetne sastojke. Ovaj brend se isključivo fokusira na formulacije, trošeći minimalno na marketing i promociju, stoga su i proizvodi pristupačnih cijena. The Ordinary je tako postao hvaljen među beauty zajednicom i svi su željno iščekivali lansiranje njegovog prvog balzama za usne.

Prije četiri dana balzam je stigao na tržište i već je postao viralan proizvod. Prvo što možemo primijetiti je njegovo jedinstveno pakiranje: tuba je kompaktnog okruglog oblika s kosim aplikatorom. Dovoljno je pritisnuti trbuh tube kako bi proizvod izašao van kroz aplikator.

Riječ je o multifunkcionalnom balzamu koji se ne koristi samo za usne, već ga možete nanijeti i na laktove te na zanoktice u svrhu zaglađivanja i omekšavanja kože. Balzam targetira suhu i oštećenu kožu, a cilj  mu je pružati trenutačnu i dugotrajnu hidrataciju, očuvati barijeru kože i omekšati ju.

Zašto je balzam postao u trenu viralan? Zbog njegove izvrsne formulacije. Naime, formula sadrži skvalan i aminokiseline, dva sastojka koja djeluju u tandemu kako bi pojačali hidrataciju, poboljšali izgled suhoće i kontinuirano poboljšavali vlažnost usana s produljenom upotrebom.

Skvalan je prirodni sastojak koji se nalazi u sebumu kože, a u beauty proizvodima dobiven je iz biljnih izvora poput masline ili šećerne trske. Riječ je o stabilnom i učinkovitom sredstvu za hidrataciju čija je uloga stvoriti barijeru na koži kako bi se spriječio gubitak vlage. Za usne to znači da ih održava hidratiziranim i sprječava pucanje kože. Jedna od velikih prednosti je to što je skvalan lagan, nije mastan pa je prikladan za sve tipove kože. Zbog toga je tekstura The Ordinary balzama poput svilenkastog vodenastog gela.

the ordinary balzam za usne

S druge strane, u balzamu se nalaze i aminokiseline za koje znamo da su zaslužne u stvaranju lanaca proteina koji su važni za razne biološke procese u koži, poput kolagena i elastina. Za usne to znači da će one privući i zadržati vlagu te ih tako držati mekanima i punima. Sastav aminokiselina u The Ordinary balzamu za usne je identičan onima koje se prirodno nalaze u koži kako bi ju hidratizirali. S obzirom na to da aminokiseline potiču zacjeljivanje i regeneraciju kože, mogu biti osobito korisne za ispucale ili oštećene usne.

the ordinary balzam za usne

Squalane + Amino Acids Lip Balm koristite kao zadnji korak u skincare rutini ili prije stavljanja ruža kako bi vaše usne bile postojane i make up bi bolje sjeo. Za 11.40 eura dobit ćete malo čudo u bočici.