Svi žele skandinavske pramenove za ljetne mjesece. Kako ih postići?

Ljepota

Prije nekoliko mjeseci se na beauty sceni pojavio trend nazvan „Scandi Hairline“ koji je oduševio brojne plavuše kojima je trebalo osvježenje za toplije mjesece. Zapravo se radimo o vrlo jednostavnom trendu suptilnog bojanja kose koje je posvijetlilo mladu kosu oko lica.

Naziv se temeljio na tipično plavoj kosi Skandinavaca poput Matilde Djerf i Else Hosk, čija se kosa prirodno izbjeljuje na suncu. „Scandi Hairline“ je oponašao prirodnu svjetlinu dobivenu izlaganjem vrućem skandinavskom suncu ljeti, a dolaskom ljeta stigao je novi sličan trend kojem se mogu priključiti baš svi.

scani kosa ljeto

„Scandi Hair“ trend je savršen za ljeto

„Scandi Hair“ radi na sličnom principu kao „Scandi Hairline“ (imaju i gotovo isti naziv pa ih neki čak spajaju u jedan trend), ali glavna razlika je da ne morate imati svijetlu kosu da isprobate ovaj novi trend. „Scandi Hair“ je usmjeren na stvaranje kose koja oponaša učinke sunčeve svjetlosti, jednostavnim posvjetljivanjem pramenova i uvijanjem kose koja uokviruje lice u nastojanju dobivanja blistavog ljetnog izgleda.

elsa hosk

Najvažnija stvar u rekreiranju ovog trenda je umjerenost i odabir onih područja koja bi prirodno posvijetlila na suncu. Tu se ne radi samo o mladoj kosi oko lica, već o cijelom području, a koliko pramenova je najbolje posvijetliti ovisi o vašoj kosi. Najbolje je staviti svijetle nijanse pored dubljih tonova kako bi zablistale u punom sjaju, a ta tehnika bi trebala ujedno stvoriti i iluziju dodatnog volumena. Ako nemate plavu kosu, možete se savjetovati sa svojim frizerom da umjesto platinastih tonova koje bi koristile plavuše, kombinira suptilnije bež i pepeljaste nijanse koje su toplije i zbog toga bolje idu uz tamniju kosu.