“Rat kremastih rumenila” u kojem pobjeđuje Hailey Bieber

Ljepota

Ako ste kojim slučajem beauty brend koji je ove sezone lansirao samo rumenilo u kamenu, sretno vam i tough luck. Istina je da su kremasta/tekuća rumenila za ljetnu sezonu nešto poput „Florals for Spring, Groundbreaking“, ali ljeto 2024. izgleda kao bojno polje kremastih/tekućih rumenila. Ako je ulje za usne bilo beauty proizvod ljeta 2023. onda je kremasto/tekuće rumenilo beauty proizvod ljeta 2024.
Dokazala je to Hailey Bieber čija se minijaturna rumenila prodaju nevjerojatnom brzinom. Bieber ih je „spustila“ u fizički dućan, točnije Rhode pop up store u New Yorku ispred kojeg su se stvarali redovi kao da ih dijeli besplatno.

@haileybieber

this cheek + lip combo has me in a chokeeeee hold rn

♬ bed peace – adrianaaaa

Čak je i notorni Jeffrey Star dao pozitivnu recenziju za njena kremasta rumenila u sticku iako je komentirao da je pakiranje možda premalo za cijenu od 24 dolara.

Ove sezone za „it“ rumenilo se natječu Kylie Jenner, Armani Beauty, Huda Beauty, Haus Labs, NYX i mnogi drugi brendovi koji su predstavili nova kremasta/tekuća rumenila. Što je zajedničko svim brendovima? Primijetit ćemo da su pakiranja jako gen Z orijentirana i da je većina brendova krenula u tom nekom zaigranijem smjeru (boje ili neki estetski privlačni oblici koji dobro izgledaju na društvenim mrežama) a koji očito jako dobro prolazi kod TikTok generacije. Izuzet ćemo Armani koji je ipak premium brend i ima klasično elegantno pakiranje te samim time ne podliježu previše utjecajima koje prate drogerijski ili indie brendovi.

I WWD je nedavno izbacio tekst u kojem su napisali da tržište rumenila u 2024. godini vrijedi 59 milijuna dolara na Amazonu što znači da je rumenilo službeno potvrđeno kao beauty proizvod godine.

Kako kupci razmišljaju?

Reći ću vam iskreno. Ne trebate deset novih kremastih rumenila svakih 6 mjeseci jer to je proizvod koji inače dugo traje, pogotovo ako je kvalitetan i pigmentiran te ne trebate više od dvije točkice na obrazima da ga izblendate kako treba. Tu mi je jasna taktika Hailey Bieber čije je rumenilo najmanje koje sam navela jer ćete ga vjerojatno brže potrošiti i kupiti novo. Sva tekuća i kremasta rumenila inače stvarno traju do godinu dana. Dat ću vam za primjer Chanel rumenilo u sticku koje je neke regularne veličine i koje sam stvarno koristila tijekom cijele godine. Onda tekuće rumenilo (nažalost propalog) Body Shop brenda koje je idealan dupe za Charlotte Tilbury i kojeg još imam više od pola tubice iako sam ga kupila prije 7 mjeseci i koristim ga svaki dan.

Velika je vjerojatnost da i svima drugima ta rumenila traju, ali da će ipak kupiti novi proizvod ovog ljeta jer pritisak za shoppingom je nevjerojatan, pogotovo na mlađu generaciju. Odakle dolazi?
Glavni izvor svih informacija su društvene mreže na čelu s TikTokom koji je jedina prava velesila kada je u pitanju beauty zajednica. Sve što je nekad bilo na YouTubeu danas se spustilo na TikTok u kraćem i neopterećenom formatu. Cijelu prošlu godinu ovu igru je vodila Selena Gomez i njen Rare Beauty čije je tekuće rumenilo dobilo sve moguće nagrade kritike i publike.

Ove sezone to je Hailey Bieber u svojoj srednjoj cjenovnoj kategoriji jer ima dobar proizvod (proizveden je u Koreji), ima lijepo pakiranje i naposljetku radi se o Hailey Bieber koja je medijska velesila sama po sebi nakon što se oporavila od onog nezgodnog skandala kada je čak i svijetla budućnost Rhode brenda bila upitna.

Beauty influenceri s TikToka najviše guraju veće brendove jer im budžeti dozvoljavaju veće oglašavanje preko profila Mikayle ili Glamzille koje su dvije najutjecajnije Influencerice na TikToku. Hailey Bieber pak ima svoj profil i sve Kardashiane čiji se online following broji u stotinama milijuna korisnika.

Nadalje, Rhode je i dalje stvar momentuma. Djevojke fotografiraju te proizvode kao tekući trend koji iz beautyja prelazi u sferu lifestylea. Rhode maska za telefon i Rhode rumenilo znače da ste Hailey Bieber girl i da imate slične estetske preference. Dok god je Hailey Bieber globalni nr.1. girl crush (i radi na kvaliteti) njeni proizvodi će uvjerljivo voditi igru kod mlađe generacije potrošača koja novca ima. Ako sumnjate u njihovu kupovnu moć, samo pogledajte na TikToku koliko tinejdžerica kupuje u Sephori i troše džeparac na beauty proizvode. Danas se s novcima od džeparca ne ide u kino. Cure odlaze u Sephoru.

Cijena od 24 dolara za Rhode rumenilo je određena tako da ga mogu priuštiti sve generacije kupaca. Dodajte u miks Hailey i podatak da je to u stvari korejski proizvod što garantira kvalitetu i dobili ste odgovor zašto je Rhode rumenilo uvjerljivi pobjednik ljeta u ovoj tijesnoj i prenapućenoj kategoriji ljetnih “it” proizvoda.