Ovo su komadi koje nosimo kada vrućine postanu neizdržljive

Moda

Ljetne vrućine nas često natjeraju za odbacivanje svakodnevnih kombinacija koje smo zamišljali u svojoj glavi. Iako smo svjesni da vrući ljetni mjeseci zahtijevaju da se odreknemo nekih modnih komada zbog njihovog sastava ili nepraktičnog dizajna, svaku sezonu nekako zaboravimo koliko vrućine stvarno mogu porasti.

Ako smo pritom prisiljeni napustiti ugodnu temperaturu svog doma, moramo se opskrbiti odgovarajućim komadima koji će nam pomoći da preživimo visoke temperature. Modni odabiri mogu igrati ključnu ulogu u preživljavanju vrućina pa smo odlučili izdvojiti nekoliko modnim komada koji će kombinirati stil i praktičnost tijekom najtoplijih dana u godini.

Ljeti nosimo prozračne materijale

Ključ za udobnost i preživljavanje ljetnih dana leži u izboru pravih materijala. Lagani i prozračni materijali, poput lana, pamuka i viskoze, omogućavaju koži da diše, što je važan faktor ljeti. Svatko u svojoj ljetnoj garderobi treba imati bar jednu lanenu košulju koju može kombinirati na različite načine ili samo prebaciti preko sebe kada vrućine postanu neizdržljive. Osim košulja dobro je opremiti se lanenim hlačama i haljinama, a najveću kolekciju lana u svom asortimanu još uvijek ima Massimo Dutti.

ljetne vrućine outfit

ljeto

Ostavljamo pripijene i uske siluete

Osim laganih materijala koji će nam omogućiti udobnost tijekom vrućina, trebamo paziti i na dizajn modnih komada koje nosimo ljeti. Da pojasnimo, možda ponekad možemo izdržati tople dane u pripijenim i uskim siluetama, ali kada krenu prave vrućine, važno je izabrati prozračne i široke modele koji neće biti pripijeni uz kožu i dodatno nam smetati. Ako niste sigurni kako uklopiti široke siluete u svakodnevnu kombinaciju, uvijek se možete odlučiti za opuštene i prozračne ljetne haljine koje nikada neće izaći iz mode, ali nećete pogriješiti niti s laganim hlačama.

shopping ljetne vrućine

Trebamo nekoliko praktičnih i šik dodataka

Kada se opremamo za preživljavanje vrućina, ne smijemo zaboraviti modne dodatke koji u tome igraju veliku ulogu. Na prvom mjestu su pokrivala za glavu – možete se odlučiti za velike šešire od rafije ili manje modele, a ako tražite nešto drugačije uvijek glavu možete pokriti maramom koja je sada jedna od glavnih trendova. Vaš ljetni outfit možete nadograditi pletenim torbama koje su savršene za ljetne mjesece i spremni ste za izlazak.

shopping ljeto