Ovaj tjedan stižu najpopularnije Birkenstock sandale sezone

Moda

Sjećate li se one masovne histerije kada je najavljena 8th Street Samba kolekcija Kith x adidas? Samba se “zakuhavala” za svoj ultimativni zalet među mlađom publikom i sigurni smo da je ova suradnja otpustila zadnju kočnicu i postavila Sambu na tron. adidas Samba je uvijek bila popularna kao silueta, ali u psoljednjih godinu i pol dana je nadmašila sva očekivanja kao retro tenisica koja se napokon dodvorila generaciji Z. Tu svoje prste itekako ima Ronnie Fieg, kreativni direktor brenda Kith koji je institucija u svijetu tenisica i ima preko 3000 pari u svojoj privatnoj kolekciji. Fiegu tenisice nisu jedina strast. On je svoje dizajnersko umijeće „posudio“ mnogim drugim brendovima obuće uključujući i slavni Birkenstock koji se iz ortopedske obuće prometnuo u omiljeni ljetni fashion brend.

Kith x Birkenstock

Nova suradnja brendova je najavljena s BTS videima i fotografijama koji prikazuju kako nastaju Birkenstock klompe/sandale s pletenim detaljima koje u prodaju stižu 12. srpnja. Prva kolekcija klompi je objavljena u studenom prošle godine i sadržavala je tri para u zemljanim tonovima koji su se rasprodali u jednom danu. Nova kolekcija donosi nekoliko pastelnih modela i jedan svijetlo sivi model koji je prikazan na press materijalima. Modeli su minimalistički, načinjeni su od fine brušene kože s isprepletenim rubovima. Brending je decentan te ćete Kith logotip pronaći samo na remenu, a Birkenstock logo je ugraviran na metalnoj kopči klompe.

BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK
BIRKENSTOCK
BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK
BIRKENSTOCK

Stara kolekcija se može pronaći na resale stranicama i cijene se kreću u rasponu od 400 do 630 dolara što je naravno suludo jer su cijene tri puta veće od početne. Pretpostavljamo da će se isto dogoditi i s ovom kolekcijom iako je u prošloj godini tržište resalea pomalo usporilo rast upravo zbog previsokih cijena koje ljudi traže za second hand tenisice ili suradnje ovog tipa.

BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK

BIRKENSTOCK
BIRKENSTOCK

Birkenstock x Kith suradnja će biti objavljena na web shopu brenda Kith u petak 12. srpnja, a shopping se otvara u 11h.