Moda i sport: LVMH je u pohodu na Olimpijske igre

Moda

Istaknuti logo ili brend nisu dopušteni na stadionu Olimpijskih igara koje u Parizu počinju za manje od mjesec dana, no to ne spriječava konglomerat LVMH da iskoristi najbolje što može od sportskog događaja kojeg će pratiti milijuni ljudi diljem svijeta. Pritom, po procjenama će Pariz posjetiti oko 15,3 milijuna turista i sportskih entuzijasta. Zašto ne pokazati malo luksuza i raskoša?

Olimpijske igre kao poligon za dobar marketing

Za vrijeme Olimpijskih igara održanih u Tokiju 2020. godine, medalje su se dijelile na pladnju od termoplastičnog polimera koji se može reciklirati. Ove godine u Parizu, donosit će se pobjednicima na Louis Vuitton postolju s Damier uzorkom s vanjske strane, a unutrašnjost je obložena crnom kožom. Za potrebe Olimpijade, luksuzni kožni pladnjevi inspirirani heritage kodovima Louis Vuitton kuće bit će izrađeni u regiji Maine-et-Loire.

LVMH Olimpijske igre

Suptilno, ali vrlo jasno će LVMH ovim potezom pred gledatelje diljem svijeta staviti svoj brend, ali i ostale iz svog portfelja. Louis Vuitton održat će i neke evente u sklopu Olimpijskih igara, šuška se da bi se u priču trebao uključiti i Dior. Ono što se sigurno zna, za medalje koje će se donositi na LV postoljima zadužen je drugi brend pod okriljem LVMH-a, Maison Chaumet, luksuzni draguljarski brend osnovan davne 1780. godine u Francuskoj.

LVMH Olimpijske igre

Volonteri koji će nositi medalje na LV pladnjevim dizajniranima tako da budu što laganiji, odjeveni su u odjeću francuske kuće Berluti. Brend je proizveo više od 1400 komada koje će francuska delegacija uz volontere nositi za različite prilike tijekom manifestacije koja se otvara 26. srpnja. Uniseks uniforme posveta su stilu 1920. godina, desetljeću kada je Pariz prvi puta bio domaćin za Olimpijske igre. Sportska uniforma u francuskom stilu sastoji se od polo majice, hlača loose kroja i kape, a rađene su od recikliranih i upcycle materijala, u duhu modne održivosti.

Louis Vuitton LVMH

“Željeli smo doprinijeti ne samo kao kreativni partneri na ceremoniji otvranja, već ćemo biti prisutni kroz cijeli događaj – na vrlo diskretan ali istovremeno, vrlo vidljiv i jasan način”, komentirao je Arnault odluku o Louis Vuitton pladnjevima ali i samom upletanju u ovaj sportski događaj. Objavljeno je kako je LVMH uložio 150 milijuna eura kako bi zapečatio ekskluzivno partnerstvo – još jedan u nizu dobrih marketinških poteza.