Ljeto i šminka su loš spoj. Evo kako da make up ostane na mjestu

Ljepota

Vani više nije samo “toplo”. Dolaze dani kada se i asfalt topi (čuvajte omiljene sandale), pa kako ne bi i šminka na licu. Malo toga nas može tako iznervirati kao kada se šminka koju smo pažljivo blendali pred ogledalom jednostavno otopi za sat ili dva, a ljeto – koje volimo zbog mnogo stvari – doslovno je sezona razmazivanja i topljenja. Svaki se put susrećemo s istim problemom, a ovo su provjereni recepti koji ga rješavaju. Prelistajte pet savjeta koji će riješiti sva neugodna iznenađenja kada su šminka i visoke temperature u pitanju. Isprobajte ih sada i koristite ih zauvijek.

#1 Ljeto iziskuje da smanjite broj proizvoda

Što su temperature više, šminka bi trebala biti laganija, a proizvoda ukupno manje. Koža će bolje reagirati, a manje šminke znači manje razmazivanja. Pravo je vrijeme da rumenilo u stiku počnete koristiti kao npr. i sjenilo i balzam za usne, a pudere jače prekrivne moći zamijenite podlogom-serumom ili BB kremom.

#2 Tekući puder zamijenite korektorom

Upotrijebite microconcealing tehniku i korektor nanesite tamo gdje mislite da treba, a ostatak kože ostavite bez šminke. Posebno su korisne kombinacije 2 boje u jednom pakiranju jer ih po potrebi možete miješati tako da savršeno prekriju različite nepravilnosti poput crvenila i podočnjaka.

#3 Preskočite puder u prahu, ljeto je za papiriće za matiranje

Puder u prahu i vrelina se ne miješaju dobro, to znaju i ptice na grani. Zato, ako vam se lice sjaji više nego što želite, umjesto pudera za matiranje, ljeti posegnite za papirićima za matiranje. Oni će upiti neželjenu masnoću i znoj i neće vam pokvariti šminku niti začepiti pore.

#4 Nanesite šminku za oči u slojevima

Ako ne želite da vam se tuš ili olovka za oči razmazuju, preko njih nanesite sjenilo u istoj boji kako bi se učvrstili i kako bi sve ostalo na svome mjestu. Znamo da je to protivno savjetu “koristite manje šminke”, ali ovo je iznimka.

#5 Ljeto je vrijeme da isprobate primer

Ako ipak koristite neki proizvod za teniranje, na očima ali i na T-zoni koristite prajmer. Na taj će način šminka bolje prianjati uz kožu i ostati nepomična.