Ljepota boli: zašto svi pričaju o korejskoj esenciji s mikro iglicama

Ljepota

Ako išta znamo o industriji kozmetike, to je da iz Koreje uvijek stižu revolucionarni proizvodi i tehnologije za kojima je Zapad lud. Zašto su Korejanke blagoslovljene vječnim mladolikim izgledom i kožom glatkom poput porculana? Osim genetike, moguće je da tajna doista leži u proizvodima koje koriste. Do sada smo pisali o korejskim brendovima čiji proizvodi sadrže blage aktivne sastojke, stavljajući fokus na umirivanje kože, hidrataciju i očuvanje barijere kože. No, u korejskom beauty asortimanu pronašli su se proizvodi koji nisu toliko ugodni na koži, a navodno rade čuda. Tako je esencija s mikro iglicama zaintrigirala čitav Internet i postala odmah viralna.

Prije par mjeseci, sastavili smo veliki vodič skincare brendova i proizvoda koje koriste baš Korejanke. Napravili smo temeljitu pretragu najpopularnijih proizvoda na korejskom tržištu i među njima se pronašla esencija VT Reedle Shot. Uloga ove esencije je regeneracija kože, odnosno njezini aktivni sastojci sužavaju pore, rješavaju upalne procese poput akni, poboljšavaju teksturu kože te zaglađuju fine linije.

esencija s mikro iglicama

Ako pročitate popis aktivnih sastojaka, otkrit ćete da je doista riječ o visokokvalitetnom proizvodu. Ovdje se nalazi ekstrakt Centelle Asiatice, trostruka hijaluronska kiselina te ekstrakt zelenog propolisa koji umiruju, opskrbljuju kožu i jačaju hidrataciju. Nadalje, kompleks aminokiselina pomaže u hidrataciji i zaštiti kožne barijere, dok niskomolekularna hijaluronska kiselina ima ulogu u jačanju barijere vlage.

Po čemu je VT Reedle Shot revolucionaran proizvod?

Svi ovi nabrojani sastojci nisu razlog zbog kojeg je VT Reedle Shot esencija postala viralna. Njegova tajna leži u mikro iglicama, 14 puta tanjima od pora, koje otvaraju put drugim aktivnim sastojcima za brži ulazak u kožu, odnosno apsorpciju. Kako to funkcionira?

@hellogoldenv

Beauty is pain 😮‍💨 on the other hand the first effects on my skin were too good @vtcosmetics_global @VTcosmetics_official #vtcosmetics #viralkbeauty #koreanmusthaves #reedleshotchallange #reedleshot #reedleshottreatment #skintok #glossyskin #microneedling #glassskintreatment

♬ original sound – CFB_Daily

Spomenute mikro iglice su prirodno dobivene mikro-čestice koje pomažu u upijanju sastojaka te nježno stimuliraju kožu. Ova derma tehnologija poznata je kao Cica Reedle™ i prema kliničkim ispitivanjima, doista poboljšava teksturu kože tako što povećava dubinu, količinu i brzinu upijanja. Zamislite to doista kao sitne, sitne iglice koje su ispunjene aktivnim sastojcima i nakon što ih iglice „gurnu“ duboko u kožu, one „otpadnu“. Najpopularniji je VT Reedle Shot 100, a postoji i verzija 300 i 700, samo ih nikako nemojte zajedno miješati.

esencija s mikro iglicama

Kakve su recenzije ovog proizvoda?

Ako scrollate po TikTok videima u kojima se recenzira VT Reedle Shot, gotovo svatko ima istu reakciju: peckanje lica. Brend naglašava da će proizvod dati osjećaj trnaca u licu, a javlja se zbog procesa apsorpcije hranjivih tvari. Preporuča se prilagoditi količinu i učestalost korištenja prema individualnim stanjima te je svakako bolje umasirati proizvod nego ga utrljati.

Dakle, ova esencija vam svakako može stvoriti nelagodu na licu, mnogi opisuju kao da vas doista iglice bockaju koje ne možete vidjeti niti izvaditi, no rezultati su doista zadivljujući. Trnci nestanu idućeg dana, a nakon dva tjedna možete vidjeti veliku promjenu la licu: glatku i sjajnu kožu bez proširenih pora. Preporuka korisnika ove esencije je da uz nju koristite hidratantnu kremu, bez obzira na to što VT Reedle Shot već ima hidratantne sastojke.