Iza novog modnog trenda zavrnutih naramenica stoji Kylie Jenner. Ili?

Moda

Kylie Jenner je prošle godine predstavila svoj novi modni brend Khy, a u drugom mjesecu ove godine smo imali priliku vidjeti novu kolekciju koja se sastojala od više komada sa zavrnutim naramenicama. Ti modeli su u kratkom roku oduševili modnu zajednicu i sada brojni drugi high street brendovi kopiraju taj dizajn, ali nitko ga ne kopira bolje od same Kylie Jenner.

haljina zavrnutih naramenica

Je li Kylie Jenner ukrala model australske dizajnerice?

Nedugo nakon što je Kylie Jenner lansirala svoju novu kolekciju, javila se australska dizajnerica Jessica Johansen Bell, poznata po svom brendu Johansen i izjavila da je Kylie Jenner ukrala njen dizajn zavrnutih naramenica. Bell tvrdi da je Kylie Jenner već prije nekoliko godina nosila njezine haljine zavrnutih naramenica i čak ju označila na svojim društvenim mrežama te da je sada prisvojila taj dizajn za svoje modele haljina i topova.

Budući da je Kylie javna osoba s milijunima pratitelja, logično je da će se njezine haljine brže prodavati od malog brenda iz Australije, a Khy definitivno konkurira brendu Johansen zbog raznolikosti dizajna s uvrnutim naramenicama i nižih cijena. Ovo nije prvi put da netko iz modnog svijeta kopira tuđe dizajne, to se konstantno događa u high street brendovima – zato i postoji riječ dupe, ali kada netko kao Kylie Jenner uzme model druge dizajnerice i potpuno ga prisvoji, to će definitivno postati glavna vijest.

Je li Kylie stvarno ukrala ideju za zavrnute naramenice od brenda Johansen procijenite sami, no mislim da puno toga ide u korist optužbama ( i sama činjenica da Jenner nije prvi put optužena za kopiranje drugih). Svatko jasno može vidjeti sličnosti na modelima dvaju brendova. Kylie je dodala rukav i promijenila dužinu, ali na kraju to izgleda kao jednaka haljina. Ne bi me čudilo da je brend Johansen doživio pad prodaje prilikom lansiranja nove kolekcije Kylie Jenner, pogotovo zbog niže cijene, ali pitanje je hoće li Jessica Johansen Bell ikada dobiti potvrdu i ispriku od mlade poduzetnice (ja sam prilično sigurna da neće).

Gdje možete pronaći slične modele?

Kome je ova „drama“ išla u korist nitko neće sigurno znati, ali zato su zavrnute naramenice postale novi trend. Različite iteracije sa zavrnutim naramenicama sada se mogu pronaći u Zari i H&M-u, a vjerujem da će ih uskoro biti još više. Moram priznati da je ovo stvarno zanimljiv dizajn i da bi ga rado dodala u svoj ormar, samo je pitanje za koju stranu se odlučiti – možda je najbolje uzeti dupe iz high street ponude.