Hot piece: obična potkošulja je komad bez kojeg ne mogu ovoga ljeta

Moda

Ako moram izdvojiti jedan odjevni komad u kojem provodim najviše vremena, onda je to tank top, odnosno obična rebrasta pamučna potkošulja. Zašto? Riječ je o toliko svestranom komadu koji uvijek izgleda dobro, bilo da je ležerni ili nešto elegantniji look u pitanju i s razlogom imam nekoliko primjeraka u različitim nijansama i krojevima. Gotovo svaki dan se oslanjam na ovaj jednostavni, skromni komad i obožavam ga jer je toliko – bazičan.

U jednom trenutku svi su tragali za onom savršenom pamučnom bijelom majicom kratkih rukava, a tank top je još bolja opcija – nosim ga ispod sakoa ili prsluka, ispod oversized poslovne košulje, a trenutno na ovim ljetnim temperaturama, samostalno uz duge lanene hlače, uz slip suknju, traperice ili kratke hlače. Uredski dress code dopušta mi da je nosim i samostalno, no u svakog varijanti može se iskombinirati na dobar način.

Svi smo primijetili stilski potencijal tank topa prije nekoliko sezona kada je Prada predstavila potkošulje s trokutastim logom i uskoro nakon toga viđali smo ih posvuda. Uslijedio je i Loewe s jednako popularnim modelom i u kratkom roku je basic pamučni komad poput potkošulje postao statusni simbol i pravi luksuz koji dolazi po troznamenkastoj cifri.

Koliko se Prada tank top razlikuje od onog bez loga, odgovor je zapravo jasan i ne leži u kvaliteti materijala već o samom brendingu i prestižu. Odlične modele potkošulja koji se ne rastežu nakon prvog pranja i dobro pristaju uz tijelo pronašla sam na nekim provjerenim adresama i naravno, puno su povoljnije od luksuznih komada – tu su crop top verzije, one s povišenim ovratnikom te one s dubokim U izrezom – svaka ima svoju ulogu kada je styling u pitanju. Provjerite ponudu lokalnih brendova s kvalitetnim pamukom, poput Galeba u kojem se nalaze odlični primjerci klasične potkošulje. Od nekoliko njih se ne odvajam, a nalaze se uz nastavku uz ostale modele na koje je dobro obratiti pažnju.