Donosimo četiri trenda za zaručničko prstenje koje ćete voljeti

Moda

Sezona je vjenčanja i sigurno u društvu imate barem jedan par koji je u finalnim pripremama ili tek planira vjenčanje za sljedeću godinu. U ovom razdoblju zato se češće povedu razgovori o zaručničkom i vjenčanom prstenju i tome kako bi onaj savršeni trebao izgledati. Istina je da, već nekoliko godina, definicija kako izgleda savršeno zaručničko prstenje potpuno je individualna i ne uklapa se u nametnute okvire – za savršeni zaručnički prsten važno je da je poseban i skladan s karakterom i stilom osobe koja ga nosi.

zaručničko prstenje

Ipak, uvijek su prisutni trendovi i svake godine skloni su promjenama. Svaka sezona donosi nove popularnije oblike i stilove vjenčanog i zaručničkog prstenja. Ako ste poput mene skloni klasici i suptilnom nakitu, tada niste puno dvojili i fokusirat ćete se na zaručnički prsten jednako minimalističkog stila koji je bezvremenskog izgleda. Međutim, onima koji su trenutno u procesu planiranja vjenčanja, znam da konačna odluka nekad nije toliko jednostavna – upravo zbog količine izbora i (pre)brojnih trendova.

zaručničko prstenje

Jedan od praktičnih savjeta je zato fokusirati se na izbor kod provjerenih adresa, a po iskustvu znam da najljepši izbor svake sezone ima Prahir Fine Jewellery koji nudi nakit hrvatske proizvodnje, a dijamanti koji krase prstenje u njihovoj ponudi dolaze s GIA certifikatom. Žuto ili bijelo zlato, veliki dijamant ili onaj uklopljen u prsten, raskošni modeli koje vole maksimalistice ili nešto potpuno suprotno što naginje jendostavnosti? Trendovi nameću neke modele ispred ostalih u ovoj sezoni, a kako bismo olakšali potragu, izdvojili smo one za svaki ukus vrhunske kvalitete, koje će se voljeti zauvijek.

Make it big

Ponekad jedan dijamant nije dovoljan – tada potražite među širokom ponudom Prahir Fine Jewellery zlatarne statement dijamantno prstenje koje kombinira fine dijamante u više oblika i veličina. Maksimalističko i veliko zaručničko prstenje već je nekoliko godina vrlo popularno i idealno je ako želite naglasiti vlastiti stil i karakter.

Minimalističko prstenje

Druga krajnost ranije spomenutog stila prstena. No, minimalizam kod opisivanja zaručničkog prstenja ne znači nužno da je prsten neupečatljiv ili manje raskošan. Takozvano eternity prstenje koje odlikuju nanizani sitniji dijamanti vrlo je elegantan izbor, a obožavat će ga mladenke koje vole stacking prstenja, odnosno kombinaciju više komada nakita na jednom prstu. Klasičan, odmjeren i vječno elegantan prsten je s jednim dijamantom, lišen suvišnih detalja koji naglašava ono bitno.

Prsten zaobljenog oblika

Prstenje asimetričnog oblika izgleda vrlo suvremeno i savršeno je ako tražite prsten koji je nešto drugačiji od klasičnih modela koji su inače najčešći izbor. Istovremeno su profinjeni i luksuzni, ovi komadi nakita pozicioniraju dijamant u prvi plan.

Okrugli dijamant

Ovo je ujedno najpopularniji rez dijamanta, s dobrim razlogom – izgledaju bezvremenski, simetrični su i daju najljepši sjaj. U ponudi Prahira pronašli smo više modela s okruglim dijamantima, a među omiljenima su nam modeli pomalo vintage izgleda, s debelim prstenom i okruglim postoljem na kojem dijamant “leži” i samim tim dolazi po izražaja.

Sadržaj nastao u suradnji: BURO247HR x Prahir