Da, Wales Bonner opet ima Samba tenisice koje će biti hit

Moda

Na Tjednu muške mode u Parizu, pratila se revija propulzivne dizajnerice Grace Wales Bonner – ne samo zbog kreativnih rješenja po pitanju ready-to-wear linije, već i zbog nastavka suradnje s adidas Originalsom koja je od 2020. do danas donijela vrlo uspješne (lukrativne) rezultate. Mislimo u prvom redu na Samba tenisice koje su središnji model ove kolaboracije i vidjeli smo ih u brojnim varijantama koje se već tradicionalno rasprodaju čim izađu. I ne, Wales Bonner još nije gotova sa Sambicama, u sklopu kolekcije za 2025. godinu predstavila je novi model.

Wales Bonner adidas samba

Kolekcija nosi naziv Midnight Palms i inspirirana je noćnim životom na Karibima, što objašnjava razlog zbog kojeg novi Samba model nosi tamnosmeđe šljokice koje se presijavaju poput disko kugle i asociraju na zabave na pješčanim plažama i namreškanu površnu oceana koja bljeska pod sjajem Mjeseca. Uz smeđe, šljokičaste adidas Samba tenisice dostupne su u crnoj boji, u kojima je i londonska dizajnerica nakon revije izašla na pistu.

Wales Bonner adidas samba

Međutim, šljokice se nisu pojavile samo na Samba tenisicama i u kolekciji se nalazi više novih modela obuće koji imaju potencijal postati novi most wanted komad. Među njima su Mary Jane balerinke sportske siluete posute šljokicama, ali i Mary Jane balerinke koje nose vrlo zabavan životinjski print. Kravlji print ponavljao se na nekoliko različitih modela, zajedno s ravnim natikačama s više remenčića te s niskoprofilnim tenisicama i cipelama minimalističkog dizajna. Kolekcija odiše sportskom estetikom u koju su uvršteni kodovi inspirirani Karibima, lučkim gradovima, šarenim uzorcima te uzorkom tropske flore i faune tekstilne dizajnerice Althee McNish.

Wales Bonner adidas samba

adidas samba tenisice

tjedan muške mode

Od adidas modela, nije sve stalo na Samba varijantama pa smo vidjeli Country Low tenisice u khaki, crnoj i bijeloj koži te Superstar Hi-top model u varijanti smeđe brušene kože s bijelom kapicom koji bi mogao postati popularan jednako kao i Sambe. Doduše, nismo sigurni da imaju konkurenciju – nitko ih ne može iznova napraviti zanimljivima i atraktivnima kao što to radi Wales Bonner. Cijelu kolekciju pogledajte u nastavku.