Arapski parfemi su postali pravi hit. Ove mirise trebate imati

Ljepota

TikTok zajednica je čini se otkrila ljepotu arapskih parfema i već je neko vrijeme njima opsjednuta. Arapski parfemi su kategorija za sebe: jako koncentrirani, opojni,  začinski, slatki, neodoljivi..stoga, ako želite mirisati seksi, skupo i izrazito senzualno, onda je vrijeme da zavirite u ponudu arapskih mirisnih brendova.

arapski parfemi

Izrada parfema ima snažnu kulturološku ulogu u arapskim zemljama i duboko je ukorijenjena u njihovu tradiciju. Začini, smole, egzotično drveće, bilje ili čak životinjska eterična ulja poput ambre ili mošusa neke su od sirovina koje arapska parfumerija tradicionalno koristi za stvaranje očaravajućih mirisa. Nadalje, cvijeće i biljke poput ruže, jasmina ili narančinih cvjetova često su uključeni u arapske parfeme.

Osim toga, mirisi su oduvijek bili dio islamske religije gdje bi svaka obitelj imala svoj vlastiti bakhoor miris jer mogu pomiješati jantar, mošus, šećer itd. kako bi dobili “pastu” koja se suši na suncu i kao rezultat dobiva blok. Blok se dijeli na manje komade i zatim spaljuje, stvarajući dim koji mirisa cijelu prostoriju. Zapadni svijet oduvijek je bio fasciniran orijentalnim mirisima jer baš oni privlače posebnu pažnju.

arapski parfemi
arapski parfemi

Arapski parfemi su izrazito koncentrirani i ne štedi se na esencijalnim uljima zbog čega miris dugo traje na koži. Njihova kvaliteta odgovara nišnim parfemima, a cjenovno su prihvatljivi. Na našem tržištu također možete pronaći neke poznate arapske brendove arapskih parfema poput Lattafa i Armafa, a vjerujte nam, osim mirisa, osvojit će vas veličanstveno pakiranje. U nastavku izdvajamo šest  viralnih arapskih parfema koje svakako trebate uvrstiti u svoju kolekciju.

@somaligirlssmellgood

My current top 10 Arab perfumes! Check out my Amazon store front as I’ve listed many there. Also check out the Oudstore.com where I buy from and use SGSG10 when checking out 🥰 #top10list #top10 #arabperfumes #bestarabperfumes

♬ original sound – Brandscents

Lattafa Yara

Ovu parfemsku vodu za žene možete vidjeti posvuda po TikToku, a s razlogom je postala viralna. Riječ je o nježnijem, ženstvenom parfemu gurmanskih, cvjetnih mirisnih nota. Mandarina i orhideja se nalaze u gornjim notama, srce parfema je cvijeće i tropsko voće, a bazu čine vanilija, sandalovina i mošus.

Swiss Arabian SHAGHAF OUD AHMAR

Ovdje je riječ o parfemu za muškarce i žene s kojim ćete mirisati luksuzno i zanosno. Cvjetno- voćni miris koji je predstavkjen 2023. godine u gornjim notama sadrži breskvu, dinju, bergamot i iris, srednje note su jabuka, amber, ruža i mahune tonke, a bazne note su mošus, vanilija, jantar, sandalovina, cedar i oud.

ARAPSKI PARFEMI

Asdaaf Andaleeb

I ovo je prekrasni unisex parfem koji može postati vaš novi potpis. Riječ je o orijentalnom, slatkom i voćnom mirisu koji je pogodan za svaki dan, a svi će vas primijetiti. Glavu parfema čine svježe note naranče, mandarine i bergamota, srce su jasmin i ruža, dok bazu čine pačuli i sandalovina.

ARAPSKI PARFEMI

Bint Hooran Ard Al Zaafaran

Ovo je orijentalni, senzualni, ženstveni miris sa cvjetnim, voćnim notama. Gornja nota nudi svježu, voćnu mješavinu korijandera, čempresa, limuna, mandarine, kadulje i bergamota. Topla nota srca slijedi s muškatnim oraščićem, geranijom, šafranom, plavim lotosom, đurđicom i cimetom. Umirujuća i harmonična, duboka baza mošusa, duhana, vetivera, jantara, sandalovine i cedra upotpunjuje parfem.

ARAPSKI PARFEMI

Lattafa Badee Al Oud Ametyst

Ako želite mirisati seksi, ovo je miris za vas. Riječ je o orijentalnom cvjetnom mirisu koji u gornjim notama sadrži ružičasti papar i vergamot, obrgljen je turskom i bugarskom ružom te jasminom, a bazu čine jantar, vanilija i dim od drveta agara.

ARAPSKI PARFEMI

Swiss Arabian Jamila

Jamila je formulirana u obliku ulja i dovoljno je staviti malo kako biste mirisali cijeli dan. Riječ je o romantičnom začinskom, cvjetnom mirisu s voćnim akcentima. Gornje note su jabuka i marmelada, srce parfema čine vanilija, orhideja, jasmin i magnolija, dok su bazne note mošus, amber, sandalovina i ebanovina.

ARAPSKI PARFEMI